:

:

TV Most

clock

Mart 01, 2016   12:05

0

120

Vučić o pravosuđu: Sudovi neefikasni

Vučić je, gostujući na RTS-u, rekao da je u dobroj meri saglasan sa ocenama o indeksu korupcije u Srbiji, da nadležni državni organi, odnosno tužilaštva i policija, urade svoj posao, ali da se onda na pravosnažnu presudu čeka godinama, pa čak i desetinama godina.

"Poštujem sudije, ali nedostaje nam efikasnost. I kada sam bio u Evropskoj komisiji rekao sam da bih bio oštriji prema Srbiji kada je reč o pravosudnom sistemu", rekao je Vučić.

Na pitanje da li u to spada i presuda vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, premijer je odgovorio potvrdno, ali i poručio da tajkuni više ne upravljaju državom.

"Tajkuni danas ne upravljaju Srbijom i na to sam ponosan. Na šta nisam ponosan to je da nemamo mnogo okončanih slučajeva, ali za to nije kriva izvršna vlast", rekao je Vučić.

Upitan koliko je pravosnažnih presuda doneto kada je reč o 24 sporne privatizacije, Vučić je odgovorio da je nekoliko presuda doneto, ali da taj mali broj ne može da se "knjiži" Vladi Srbije već zemlji u celini.

"Ja sam zbog toga najnezadovoljniji i najnesrećniji, ali to nije posao izvršne vlasti, već pravosudnih organa. Izvršna vlast je svoj posao po tom pitanju uradila", zaključio je Vučić.

On je dodao da Srpska napredna stranka novac koji ima, ima od države, i koji je manji za 35 odsto u odnosu na ono koliko je Demokratska stranka to odredila.

"I mi tražimo punu transparentnost finansiranja kampanje. I, da vam pošteno kažem, samo mi danas imamo legalne pare na računu. Samo se pitam kako će svi ostali da se legalno finansiraju, pošto nemaju ni dinara, svi računi su im blokirani. Mi imamo taj novac, jer smo štedeli, i jer nisam hteo da kradem od sopstvene stranke, koju vodim kao državu, da ima stabilne finansije, da plate ne kasne...", zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva