:

:

TV Most

clock

Avgust 19, 2015   12:05

0

131

Vučić spreman,opozicija se izbora plaši

"Vučić je poslao poruku onim članovima SNS koji na neki način odstupaju od politike vlade i jednom delu koalicionih partnera da, ako ne budu konstruktivni i ne budu sledili kurs vlade, može da dođe do izbora koji će podrazumevati rekonstrukciju u delu kadrova SNS, ali i koalicionih partnera", rekao je Anđelković Tanjugu.

Vučić nije poslao tu poruku samo socijalistima, koji su posle naprednjaka najveća stranka u vladajućoj koaliciji, smatra Anđelković, dodajući da postoje manje stranke, ali i struje unutar SNS, koje sabotiraju osnovni kurs vladajuće koalicije, odnosno većinske stranke.

Anđelković dodaje da je Vučić jasno poručio opoziciji da je spreman za izbore, ali i građanima da sagledaju razliku u ponašanju demokrata u Vojvodini, koji se očigledno plaše izbora, i SNS na republičkom nivou, gde postoji spremnost da se potvrdi sadašnja pozicija.

"To je poruka opoziciji da će, ako žele izbore, tu priliku i dobiti. Nekako opozicija proforme zahteva izbore, a kao da ih se plaši. Sad je Vučić rekao je spreman da izađe na crtu", rekao je Anđelković.

Premijer je, kaže Anđelković, spreman da na zahteve opozicije raspiše izbore i tri godine pre njihovog zakonskog roka jer nema razloga da se plaši ili kupuje vreme, dok se Pajtić "opire" pokrajinskim izborima, iako će za nekoliko meseci već biti rok za njihovo održavanje.

Premijer je danas izjavio da razmišlja o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, ali da konačna odluka nije doneta.

On je, navodeći da su se Pajtić i lider SDA Sulejman Ugljanin veoma obradovali izborima, rekao da ljudi izbore traže, a da on poštuje političke protivnike.

Vučić je dodao i da nije ni jednostavno ni moguće raditi u atmosferi u kojoj se neprestano osporavaju očigledni rezultati i uspesi vlade.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva