:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 24, 2019   12:20

0

61

Vučić:Nije smisao politike da mene nerviraju, već da se radi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nije znao da je smisao bavljenja politikom opozicije da njega nerviraju, već da je mislio da je smisao u radu za dobrobit Srbije i najavio sednicu Glavnog odbora SNS. 

"Sednicu ćemo zakazati jer vidim da se mnogi u stranci opuštaju i misle da će sve biti lako. Imaćemo ozbiljnu konkurenciju na izborima, koja će moći da uzima naše glasove. Moraćemo da se borimo.", rekao je Vučić.

On je dodao da je njegov smisao bavljenja politikom  da se digitalizuje Srbija, da izgradi više autoputeva, pruga, da plate i penzije budu veće, da se izgrade naše banje i da planine budu lepše i privlačnije za građane Srbije i strane goste.

"Ne razumem vrstu logike - srećni smo ako je Vučić nesrećan", konstatovao je on.

Vučić je, u izjavi za TV Pink, upitan da prokomentariše pisanje lista „Danas“ da se plaši bojkota izbora od strane opozicije, da najviše voli kada politički protivnici ne umeju objektivno i racionalno da sagledaju političke odnose. 

„Meni je jasno da nisu pogledali poslednje istraživanje, koje sam sinoć dobio. Video sam da nisu ni pažljivo pročitali pretposlednje. Da li uopšte razumeju šta se u Srbiji zbiva? Oni očigledno ne žele na odgovoran način da se bave politikom“, poručio je on.

Prema njegovim rečima opozicija vodi politiku prema motu „Što je babi milo, to im se snilo“ i po tome da vide da se Vučić sekira jer im je javila Baba Vanga da je tako. 

Vučić je rekao da će, i pored najave bojkota dela opozicije, SNS imati problema na izborima, zbog čega će brzo biti zakazana sednica Glavnog odbora.

" Imaćemo ozbiljnu konkurenciju na izborima, koja će moći da uzima naše glasove. Moraćemo da se borimo. Oni koji govore da su sledeća vlast limitirani su u političkom smislu i mogu osvojiti najviše osam do devet odsto glasova. Ali postoje drugi, koji mogu da nas ugroze i treba da očistimo stranku od onih koji su u njoj radi ličnog bogaćenja, koji imaju arogantan odnos prema građanima i prikažemo tako koji doprinos SNS daje u izgradnji modernog društva“, objasnio je on. 

Povodom najave Dragana Đilasa da će bojkotovati izbore Vučić je rekao da Đilas dobro zna koliko su im male mogućnosti i u bojkotu vidi jedinu budućnost da kaže da nije izgubio. 

Podsetio je da je opoziciji ponudio da rade šta hoće sa biračkim spiskovima, da ih je pozvao da kažu šta žele po pitanju RTS, ali da, na sve što ih poziva dobija samo odgovor da je sve strašno. 

Međutim, kako kaže, strašno je tamo gde ne sme da se čuje drugačije mišljenje, a to je kod njih. 

Izrazio je uverenje da će neke stranke iz redova opozicije izaći na izbore, kao i da će biti drugih koji su opasniji koji će izaći na izbore.

"Ko želi da izađe na izbore, neka izađe, oni su redovni. Kod nas ne postoji zakonska obaveza za izlazak na izbore. Sasvim sam siguran da ljudi u Srbiji hoće da idu u budućnost, gledaju napred i da će za to da se bore. Svako ima pravo da izađe na izbore. Nećemo dozvoliti nasilje i da neko ometa građane u ostvarivanju svog prava“, poručio je Vučić. 

Na idućima izborima će, ocenjuje Vučić možda biti nešto manja izlaznost nego 2016. i skreće pažnju da zbog tih mogućih četiri odsto birača manje, opozicija ne može da ima argument da je uspela nešto da uradi.

"Moraće da sačekaju četiri godine do sledećih izbora da uđu u parlament, jer građane interesuju plate, penzije, putevi, medicinske sestre... Tu ćemo se boriti“, zaključio je on. 

Izvor: T a n j u g

VučićSNSizboribojkotopozicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva