:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Septembar 02, 2019   13:49

0

223

Vučina Janković uručio preko 60 lap top računara školama u opštini Zvečan

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković danas je u prostorijama Srednje škole u Zvečanu uručio 60 lap top računara za potrebe elektronskih dnevnika u svim školama na teritoriji opštine Zvečan.Ovo je samo nastavak saranje lokalne samouprave opštine Zvečan sa svim obrazovnim ustanovama na ovoj teritoriji.

“Danas je opština Zvečan uz punu podršku Skupštine Opštine obezbedila poklon za sve škole. Radi se o lap top uređajima koje će pomenute škole koristiti u svojstvu elektronskih dnevnika. Značaj elektronskih dnevnika je ne samo da obezbedi komunikaciju medju nastavnicima i profesorima sa jedne i učenicima s druge strane, već da obezbedi komunikaciju izmedju nastavnog osoblja i roditelja, koji uvek treba da imaju uvid i evidenciju o uspehu svoje dece. Nastavićemo sa ovakvim projektima, jer nam je cilj da obrazovanje u našoj opštini učinimo kvalitetnijim i podignemo školovanje na viši nivo”, rekao je Janković i naglasio da se radi o 6o kvalitetnih računara za potrebe svih osnovnih i jedne srednje škole na teritoriji opštine Zvečan.

Direktor škole Blažo Dragović se zahvalio u ime nastavnika i učenika, zadovoljan što će i obrazovne ustanove na teritoriji Zvečanske opštine imati elektronske dnevnike.

“Ovom prilikom se zahavaljujem Opštini Zvečan i gradonačelniku Vučini Jankoviću ne samo na ovoj donaciji koja je izuzetno vredna , već i na tome što dugi niz godina nesebično pomaže i ulaže u obrazovne institucije. Mislim na adaptaciju školskih prostorija i obezbedjivanju uslova za rad, pa sve do ove digitalizacije koja je došla i kod nas. To nas je sa ovih 17 lap topova koliko ide Srednjoj školi Zvečan učinilo jednom od najopremljenih srednjih škola u okruženju”rekao je direktor Srednje škole Zvečan Blažo Dragović.

Na pitanje novinara da li su profesori prošli obuku za rad sa elektronskim dnevnicima, rekao je da jesu i da spremni ove godine sprovode digitalizaciju u sklopu novog sistema u obrazovanju.

Izvor: TV Most,Radio Kosovska Mitrovica

JankovićračunariZvečan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva