:

:

TV Most

clock

Septembar 27, 2021   15:04

0

268

Vujičić: Srpski narod zna da je država Srbija uz njega

Poslanica u Skupštini Srbije Danijela Vujičić od početka blokade nalazi se na Kosovu i svakodnevno je uz građane koji su na blokadi na Jarinju i Brnjaku. Poručuje da je uvek uz njih i da je država Srbija uz narod na Kosovu.

Ona je za Kosovo onlajn istakla da su Srbi na Kosovu već dugi niz godina žrtve represije i nasilja od strane kosovskih institucija.

“Ovo je kulminiralo u poslednjih osam dana slanjem specijalnih jedinica Rosu do zuba naoružanih, mimo svakog međunarodnog sporazuma. Očigledno je da se Priština opredelila da svoju vlast i moć gradi na politici antisrpstva, uz podršku dela međunarodne zajednice i rekla bih da postratna rehabilitacija u Prištini još traje”, navela je Vujičić.

Kako je istakla, srpski narod je opredeljen da ostane na ovim prostorima i da poštuje Briselski sporazum i sve dogovore koji su postignuti, a da je Zajednica srpskih opština najvažnija za Srbe jer je ona garant opstanka Srba na ovim prostorima.

“Moj utisak je nakon sedam dana provedenih zajedno sa srpskim narodom na blokadama da, osim štom pružaju bezrezervnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, ljudi su potpuno svesni da ovo nije Srbija iz 2008. godine ili 2004, kao i da ovo nije Srbija iz perioda 1998 i 1999 kada su Srbi sami morali da rešavaju konflikte. Srbi sada odlično znaju da Srbiju vodi lider, toga su svesni i u međunarodnoj zajednici i u Prištini, Srbi na čelu sa Aleksandrom Vučićem nisu sami i da nisu nezaštićeni kao i da Vučić neće dozvoliti nove pogrome”, Konstatovala je ona.

Vujičić je dala podršku i predstavnicima Srpske liste.

“Sa ovog mesta želim da uputim podršku rukovodstvu Srpske liste jer su oni od prvog dana danonoćno na Jarinju i Brnjaku zajedno sa narodom. Bitno je da smo svi složni i da istrajemo u ovoj, još jednoj u nizu, teškoj borbi za opstanak srpskog naroda”, zaključila je Vujičić.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva