:

:

TV Most

clock

Mart 28, 2019   12:08

0

257

Vukosavljević: Insistiramo da se što pre utvrde činjenice

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je danas da će, ako se pokaže da su tačne tvrdnje da je deo izložbe slika u Kulturnom centru u Parizu povodom 20 godina od početka NATO bombardovanja SRJ privremeno uklonjen, tražiti odgovornost svih koji su doveli do toga.

„Insistiramo da se što pre utvrde činjenice, odnosno da se potvrdi ili opovrgne spekulacija u javnosti u vezi s tom temom i kada činjenice budu utvrđene, ako je došlo do bilo kakve vrste cenzure izložbe eminentnih umetnika, tražićemo odgovornost svih učesnika u lancu odlučivanja koji su doveli do te žalosne činjenice“, naglasio je ministar na konferenciji za novinare posvećenoj konkursu „Gradovi u fokusu“.

On je podvukao da su sve informacije vezane za uklanjanje dela izložbe u Kulturno-informativnom centru Srbije u Parizu za sada na nivou spekulacija, jer nemaju još uvek zvaničnu informaciju, odnosno da još nijie stigao odgovor iz KIC-a u Parizu.

Vukosavljević je podsetio da je za Centar Srbije u Parizu zaduženo Ministarstvo spoljnih poslova preko Ambasade Srbije u Parizu, dok je Ministarstvo kulture i informisanja zaduženo samo za program koji se tamo odvija.

Izložba „Srbija 1999. godine – 20 godina posle – dok su padale bombe“, koja je navodno privremeno uklonjena 26. marta pod izgovorom da bi njen sadržaj mogao biti neprijatan za određene zvanice koje su te večeri prisustvovale koktelu, odnosno predstavnike ambasada zemalja članica NATO-a, deo je programa zvanično odborenog od strane Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Izvor: Танјуг

VukosavljevićParizizložba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva