:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Decembar 22, 2022   16:44

0

104

,,Vukova" diploma za osnovce sa svim peticama od drugog do osmog razreda

Promene pravilnika za dobijanje diplome ,,Vuk Karadzić" za osnovnu školu predviđaju da će osnovcima od drugog do osmog razreda biti potrebno da imaju sve petice, dok se do sada za titulu ,,vukovca" računao uspeh od petog do osmog razreda.

Kako za T a n j u g  ističu u Ministarstvu prosvete, novina koja je utvrđena pravilnikom je da se ova diploma daje učeniku koji je u toku sticanja osnovnog obrazovanja i vaspitanja na kraju svake školske godine postigao odličan uspeh iz svih obaveznih predmeta, izbornih programa i aktivnosti propisanih planom i programom  nastave.

U Vukovu diplomu ulaziće i to da je  učenik ostvario primerno vladanje i da je dobio najmanje jednu diplomu ,,Dositej Obradović".

Iz resornog ministarrstva kažu da. prema novim odredbama pravilnika,  diplomu ,,Dositej Obradović" dobijaju učenici za izuzetne rezultate iz obaveznog predmeta odnosno izbornog programa i ako imaju primerno vladanje na kraju školske godine.

Ističu da je novina i da su prvi put uvedene diplome za učenike koji postignu izvanredne rezultate u muzičkoj i baletskoj školi.

Diploma ,,Kornelije Stanković" je ekvivalent diplomi ,,Vuk Karadzić" u muzičkoj školi, a u baletskoj to je ,,Marija Maga Magazinović".

Umesto diplome ,,Dositej Obradović" u ovim umetničkim školama biće dodeljivane diplome ,,Ljubica Marić" i ,,Dušanka Sifnios".

Kako su rekli u Ministratvu prosvete, primena ovog pravilnika počinje od ove školske godine.

Izvor: T a n j u g ; foto: ilustracija

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva