:

:

TV Most

clock

Februar 18, 2020   19:02

0

34

Vulin: Ako je Komšiću stalo do BiH, neka poštuje Dejtonski sporazum

Srbija je čuvar Dejtonskog mirovnog sporazuma i njen predsednik može uvek da iznese stav o svemu što krši taj sporazum, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na optužbe predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića da Aleksandar Vučić "podriva BiH".

Aleksandar Vulin je rekao da Željko Komšić, koji je optužio Aleksandra Vučića da “podriva BiH”, ne kaže šta je problem u Vučićevom savetu srpskom članu Predsedništva Miloradu Dodiku da sve radi legalno.

Vulin dodaje da Komšić u pozivu na poštovanje zakona vidi ono što niko drugi ne može da vidi – potkopavanje BiH, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Ako Komšić poštuje ustav BiH, onda neka najpre prestane da priča o nezavisnom Kosovu, neka ne daje izjave koje nije usaglasio sa druga dva člana Predsedništva BiH i neka Republiku Srpsku počne da tretira kao deo Dejtonske BiH, a ne genocidnu tvorevinu", poručio je Vulin.

Ministar je istakao da je Srbija čuvar Dejtonskog sporazuma i da njen predsednik može uvek da iznese stav o svemu što krši taj sporazum ili što destabilizuje BiH, a odluka Ustavnog suda kojom se Republici Srpskoj oduzima zemlja i vlast, "baš to čini".

"Sledeći put pre nego što Komšić i pomisli da izgovori Vučićevo ime, neka najpre spremi odgovor u kome se kaže ko je pokušao da ga ubije u Srebrenici, i koja su imena nalogodavca i izvršioca pokušaja ubistva Aleksandra Vučića. Dok to ne izgovori, slobodno može da ućuti", zaključio je Vulin.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva