:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2019   13:53

0

298

Vulin: Albanci pokušavaju da spreče razgovor i kompromis

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas, komentarišući usvajanje rezolucije o navodnom genocidu Srbije na Kosovu, da Albanci lažu da bi sprečili bilo kakvu mogućnost razgovora i kompromisa.

"Na ovaj način pokušavate da prekinete bilo kakav sporazumni razgovor, zato što sve što predsednik Aleksandar Vučić s njima razgovara i sve što radi, radi tako da je njihova državnost sve dalja i oni to vide, i upravo zbog toga se ponašaju na ovaj način", ocenio je Vulin, odgovarajući na pitanja novinara u Priboju.

Ministar je ocenio da je rezolucija kosovske skupštine odvratna i za komentarisanje, jer, kako kaže, od naroda koji je mučen pokušavaju da naprave narod genocida.

To, kako kaže, "dokazuju pornografskim slikama koje su pokupili negde na internetu".

Vulin je ocenio da je teško razgovarati sa Albancima.

"Nije nama ništa neobično da znamo da u Prištini lažu, da lažu strašno, da lažu glupo, da lažu tako što žele da povrede Srbiju i srpski narod, a lažu da bi sprečili bilo kakvu mogućnost razgovora i kompromisa", istakao je Vulin.

On je podsetio da je poslanica Demokratske partije Kosova Fljora Brovina, koja je predstavila spornu fotografiju u kosovskoj skupštini, bila pravosnažno osuđena na 12 godina zbog učešća u oružanoj pobuni, a puštena posle 2000. godine.

"Trebalo je da odrobija svojih 12 godina i možda onda ne bi lagala o Srbiji, možda onda i drugi ne bi lagali o Srbiji", naglasio je Vulin.

Neprihvatljivo što Veselji priziva rat i nesreću

Vulin je poručio da je za Srbiju neprihvatljivo "zveckanje oružjem" i da to što predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji govori o Nišu kao albanskom gradu, i o gradovima koje će zauzeti, priziva rat i nesreću.

Vulin je poručio da se ne sme dozvoliti da neosuđeni teroristi, zato što beže od kazne, zapale čitav Balkan.

"Odgovornost više nije na nama, nije više na Srbiji i Srbima. Odgovornost je na Evropskoj uniji, NATO-u, na čitavom svetu, da zaustave 'veliku Albaniju'", rekao je Vulin odgovarajući na pitanja novinara u Priboju.

On je dodao da su to upozorenja koja se više ne mogu ignorisati.

"Moram da upozorim Evropu, EU, NATO, a posebno Kfor koji se nalazi na Kosovu i Metohiji, da je za nas apsolutno neprihvatljivo 'zveckanje oružjem' i da neko, kao neosuđeni zločinac Kadri Veselji, priča o Nišu kao albanskom gradu, priča o gradovima koje će zauzeti, priziva rat i priziva nesreću", rekao je Vulin.

On je istakao da će Evropa, ukoliko brzo ne shvati da je tzv. Velika Albanija najveće zlo i pretnja miru na Balkanu, dočekati da se "ratni požar proširi po čitavom Balkanu".

Vulin je pozvao susede, Crnu Goru i Severnu Makedoniju, da se, kako je rekao, ohrabre i progovore, jer Velika Albanija preti budućnosti njihove dece i "neće samo srpska deca stradati, već i albanska, crnogorska i severnomakedonska..."

Izvor: Танјуг

VulinKiMrezolucija o genocidu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva