:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 23, 2022   14:12

0

130

Vulin: Balkan ne može biti miran i uspešan ako to nije i Srbija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je snažna i stabilna Srbija garancija snažnog i stabilnog regiona i da Balkan ne može biti miran i uspešan ako to nije i Srbija.

 

On je gostujući na TV Hepi, komentarišući napise u hrvatskim medijima da je predsednik Srbije prilikom posete egipatskog predsednika „divljao“ kroz prezentovanje srpskog naoružanja, istakao da svaki put kada Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić pokaže koliko je ojačala, koliko je snažnija i naprednija, "u hrvatskim medijima to bude dočekano kao pretnja ili divljanje".

„Gost iz Egipta je, koliko sam video bio impresioniran rezultatima naše namenske industrije. Egipat je velika zemlja, koja ima snažnu vojsku, koja kupuje, kojoj je potrebna i municija, oprema i eto prilike da pokažemo šta možemo da ponudimo“, kazao je Vulin, saopštio je MUP.

Srbija, kako je istakao, danas može da pomaže drugima, gradi auto-puteve, ima dobro stanje u namenskoj industriji, u ekonomiji, jer predsednik Vučić uspeva da očuva ekonomsku i političku stabilnost.

Ministar je ocenio da to mnogima smeta i da je "mržnja Hrvatske prema Srbiji toliko snažna, da je ovih dana neki nazovi hrvatski istoričar napisao knjigu o tome kako su 1941. godine Srbi izveli genocid nad Hrvatima".

„Narod koji je napravio Jasenovac sada ima neke budale koje pišu o tome kako su Srbi izveli genocid nad Hrvatima u Drugom svetskom ratu. Da li je moguće da neko napiše tako nešto, da li je moguće, ma koliko vremena je prošlo od Drugog svetskog rata, da se sve zaboravilo, da su sve kosti i kosturnice nestale. Još ima živih svedoka, jasenovačke dece i sada neko piše da su Srbi sproveli genocid nad Hrvatima i na to moramo reagovati kao država", kazao je Vulin.

Istako je da srpsku istoriju moraju da pišu Srbi, a ne da nam je neko piše sa strane kao što je to bio slučaj decenijama unazad.

„Ako Srbi ne budu pisali svoju istoriju, pisaće je drugi, kao što su to radili decenijama. A vidite do čega je to dovelo. Srbi moraju da napišu istinu“, kazao je Vulin i dodao da Hrvati i sada ćute o zločinima u Jasenovcu.

„Vi imate kontinuitet politike NDH. Franjo Tuđman je pisao da je NDH izraz povjesnih težnji hrvatskog naroda za nezavisnošću. NDH je stvorila Jasenovac i ubila više stotina hiljada Srba, Jevreja, Roma. U Hrvatskoj i danas imamo ulicu Mile Budaka, osnivača ustaškog pokreta i NDH, i to je prihvatljivo i normalno“, rekao je Vulin i naglasio da Srbi ne smeju da dozvole sebi da tuđa istorija postane naša, a njihovi zločini naši.

„Moramo više da govorimo, da budemo glasniji. Ne zaboravimo onaj ko kontroliše prošlost, kontroliše budućnost. Nije slučajno i ne pravi se revizija istorije na svetskom nivou slučajno, već da bi se opravdali zločini koji su se desili, pa da bi mogli da se ponove“, rekao je Vulin.

Vučić u opasnosti dogod su Zvicer i slični na slobodi

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istako je danas da se, dok god je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer na slobodi, pretnje i opasnost za predsednika Srbije Aleksandra Vučića se ne smanjuju, već da mogu samo da rastu, te da mnogima smeta Aleksandar Vučić koji je poveo snažnu i beskompromisnu borbu protiv kriminala.

„Dok god je na slobodi Zvicer koji je šef klana ili jedan od šefova klana opasnost nije prošla. Jako je teško poverovati da u Crnoj Gori, koja ima birača kao opština Novi Beograd otprilike, da baš niko iz države nije primetio da su se formirali škaljarski i kavački klan, koja su postala dva najveća klana u Evropi i da to niko ne primeti, to je teško poverovati, rekao je Vulin gostujući na TV Hepi.

Prema njegovim rečima, to znači "da su imali političku podršku, državnu podršku".

"Znaju oni da je Aleksandar Vučić taj koji je i okupio i motivisao i policiju i tužilaštvo i BIA i dao nam veoma jasne zadatke koje smo sproveli. Znaju da nam je obezbedio političku podršku znaju da nam je ojačao policiju, znaju da nam je obezbedio odrešene ruke da se borimo protiv kriminala i to smo i tu smo podršku na najbolji mogući način i vratili. Zvicer i ostali znaju da njihov život nije tako lep kao što je bio, zato što je Aleksandar Vučić taj koji je poveo borbu protiv kriminala", kazao je Vulin.

Istakao je da "opasnost za predsednika Vučića postoji svakog dana dokle god su ovi ljudi na slobodi" i da čak kada ne budu više na slobodi "uvek će biti onih koji će smatrati da tek njegovom likvidacijom i njegovim sklanjanjem mogu da počnu da zarađuju i žive bahato kao što su navikli".

Govoreći o aferi prisluškivanje predsednika Vučića, ministar unutrašnjih poslova je istakao da je policija dokazala da su predsednik Vučić i njegova porodica prisluškivani planski i zlonamerno, te da je policija dokaze predala nadležnom tužilaštvu na kojem je da kvalifikuje delo.

„Policija je apsolutno dokazala da je namerno, planskog zlonamernog prisluškivanja predsednika i njegove porodice bilo i sav materijal je predat nadležnom tužilaštvu i kada oni kvalifikuju delo javnost će biti upoznata sa tim, ali što se policije tiče, mi smo svoj posao završili.

Niko nije mogao da vrši prisluškivanje i da zloupotrebljava naš pravosudni sistem i naše legitimne metode za obrade različitih ljudi, nego pripadnici MUP-a, dakle oni koji su u tom trenutku bili u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Sve znamo, sve smo dokazali, sve smo predali tužilaštvu. Pravda ume da bude spora, ali uvek je dostižna", poručio je Vulin.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VulinAleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva