:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2022   14:15

0

147

Vulin: Bez razgraničenja Srba i Albanaca nećemo moći da branimo i Republiku Srpsku

Dokle god ne izborimo razgraničenje na Kosovu i Metohiji, sve do tada nećemo moći da branimo i Republiku Srpsku, Srbe gde god da žive, ali i samu Srbiju, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Jedina trajna garancija mira na Balkanu jeste razgraničenje Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, navodi se u pisanoj izjavi Vulina, u kojoj je Albance pogrdno nazvao "Šiptarima".

Dokle god su Srbi na Kosovu i Metohiji taoci zločinaca iz Prištine i dokle god država Srbija nema svakodnevnu praktičnu mogućnost da uredi njihov život, da ih zaštiti i čuva, sve do tada će i država Srbija biti ucenjena i zaustavljana u svakom razvoju i napretku, dodao je on.

Proces ujedinjenja Srba je počeo i ne može se zaustaviti, ne zato što to žele političari, možda taj proces najmanje žele političari, rekao je Vulin, već zato što je to prirodna potreba srpskog naroda, bar onoliko koliko je političko i svako drugo jedinstvo bilo potreba nemačkog, ruskog, italijanskog, pa i albanskog naroda.

Razgraničenje sa Albancima na Kosovu i Metohiji je brana Velikoj Albaniji, jer ako se ne dozvoli ujedinjenje Srba, neće biti moguće ni ujedinjenje Albanaca. Sve što se dozvoli Albancima, mora se dozvoliti i Srbima. Zato, ja sam za razgraničenje i srpsko ujedinjenje, za srpski svet, izjavio je Vulin.

Izvor: T a n j u g

KiMVulinSrbiAlbanci
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva