:

:

TV Most

clock

Oktobar 22, 2022   14:48

0

127

Vulin Bisljimiju: Vučić nikada neće priznati tzv.Kosovo

Predsednik Aleksandar Vučić nikada neće priznati takozvano Kosovo, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarišući, kako je rekao, laži šefa pregovaračkog tima Prištine Besnika Bisljimija na račun srpskog predsednika.

"Sa Aleksandrom Vučićem sam bio od prvog dana briselskog dijaloga. Od tada do danas razni lažovi i Srbi i Šiptari poput Bisljimija pričaju da je Aleksandar Vučić priznao ili da će priznati takozvano Kosovo. Prošlo je 10 godina, a takozvano Kosovo ima manje priznanja nego što je imalo kada su Srbijom vladali Tadić i Jeremić", naveo je Vulin u saopštenju.

Vulin je naveo da je bio "svedok nečuvenih pretnji i ucena, slušao najmoćnije ljude Evropske unije dok Vučiću prete političkim nestankom, a ostavljaju mogućnost i za biološki nestanak" i da je "svedok da su se Srbi u našoj delegaciji plašili i kolebali, a da je Aleksandar Vučić bio taj koji je sprečio da takozvano Kosovo postane član Ujedinjenih nacija".

"Vučić nikada neće priznati takozvano Kosovo i to znaju Srbi, to znaju stranci, a to znam i ja koji sam mu bio saborac svih ovih godina, a to posebno znaju Šiptari i zato ga toliko napadaju i mrze. A, mogu samo da ga mrze, on takozvano Kosovo priznati neće", izjavio je ministar unutrašnjih poslova.

Bisljimi tvrdi da je na sastancima u Briselu predsednik Vučić rekao da razume da mora da prizna nezavisnost tzv. Kosova, ali da je potrebno da za to pripremi teren.

Izvor: T a n j u g; Foto: TASS/Profimedia

KiMVučićBisljimiVulin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva