:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

April 01, 2019   13:50

0

236

Vulin: Bitka na Košarama zaustavila kopnenu intervenciju NATO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i autorka dokumentarnog filma "Ratne priče sa Košara" Slađana Zarić najavili su danas premijerno emitovanje tog filma koji na hronološki način prikazuje borbe na Košarama 1998. i 1999. 

Vulin je, na konferenciji za novinare, poručio da je taj film dokaz da smo "istiniti kao narod", jer smo snimili film sa ljudima koji imaju imena, prezimena i lica.

"Bitka na Košarama je bitka koja je zaustavila kopnenu intervenciju NATO pakta, ali ne zato što sto su je vojnici zaustavili fizički, već zato sto je agresor video kakav ga otpor očekuje", naveo je Vulin.

On je dodao da "veoma moćne zemlje" koje su bombardovale Srbiju snimaju filmove o svakom deliću svoje istorije, a da o bici na Košarama i NATO agresiji nisu snimili nijedan.

"Nisu snimili film jer nemaju o kome i ne mogu da nađu nijedno ime iza kojeg bi se zaklonili i opravdali agresiju", kazao je Vulin.

Autorka filma Slađana Zarić izjavila je da ljudi i dalje nemaju predstavu šta se tamo desilo,i da je namera filma da se približi i dočara priča o "paklu" Košara.

"Pričamo o borbi na planinskim vrhovima, o ratu gde su vojnici svakodnevno ginuli, na neki način o rovovskom ratu. Smrt je bila prisutna svakoga trenutka", kazala je Zorić.

Na konferenciji su govorili i učesnici u borbama Ivan Dražić, Ivica Kolev i Vladimir Knežević.

Dokumentarni film "Ratne priče sa Košara" biće emitovan u utorak, 9. aprila u 21 čas na RTS-u.

Izvor: Novosti, Beta

VulinKošareNATO agresija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva