:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2020   17:07

0

130

Vulin: Cilj protesta je da se Srbija prikaže kao društvo na ivici rata

Ministar odbrane Aleksandar Vulin još jednom je negirao da je 63. padobranska brigada u Nišu odbila da izađe na ulice povodom demonstracija u tom gradu.

"Oni ne mogu da odbiju poslušnost vrhovnom komandantu, nego meni. Po zakonu, na demonstracije mogu da izađu samo pripadnici vojne policije, nikako 63. padobranska koja nema niti jedan prendrek", poručio je Vulin.

On je istakao zaj slučaj kao specijalni rat koji se vodi protiv Vojske Srbije.

"To je odličan primer da se objasni kako se vodi specijalni rat protiv Vojske Srbije. Prvo pustite informaciju na nekom opskurnom portalu. Potom drugi uticajniji portali prenose tu informaciju bez navođenja izvora. Zatim se to širi po drugim medijima koji su umreženi i na kraju dolazi do okruženja.

Vulin smatra da su demonstracije koje se odgovaraju širom Srbije organizovane.

"Na početku protesta sam rekao da ćemo na silu siledžija odgovoriti silom zakona. Da li smatrate da se onolike baklje mogu kupiti u slobodnoj prodaji i suzavaca. Gas maske takođe nema u slobodnoj prodaji, onih koje su oni nosili. Cilj je da se Srbija predstavi kao društvo na ivici rata", istakao je Vulin.

On je poručio da ima zaraženih među pripadnicima Vojske Srbije, ali da nema ozbiljnijih slučajeva.

"Situacija je pod kontrolom. Ne možete izbeći to da se neki pripadnik zarazi, ali nemamo nijednog vojnika na respiratora. Uglavnom su lakši oblici", izjavio je Vulin.

Izvor: B92

Vulinprotesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva