:

:

TV Most

clock

Oktobar 06, 2022   11:29

0

215

Vulin: Da li je ovo prvi paket sankcija EU protiv Srbije?

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin zapitao je danas da li je novi paket sankcija EU prema Rusiji zapravo prvi paket sankcija prema Srbiji na inicijativu Hrvatske, pošto je Bugarskoj dozvoljeno da uveze rusku naftu u rusku rafineriju u Burgasu, ali to isto nije dozvoljeno Srbiji koja ima rafineriju u Pančevu .

"Čestitam Mađarskoj što se izborila da njeni građani budu izuzeti iz politike sankcija, ali moram da kažem da sam iznenađen, šokiran i zgađen odlukom da Srbija ne bude. Odluka po kojoj ruska nafta može da bude uvezena u Bugarsku zato što Bugari imaju rusku rafineriju u Burgasu, a Srbija ne može da uveze tu istu naftu zato što ima rusku rafineriju u Pančevu", naveo je Vulin na zajedničkoj konferenciji za medije nakon trilateralnog ministarskog sastanak Srbije, Mađarske i Austrije o borbi protiv ilegalnih migracija.

Vulin je rekao da se boji da to nije osmi paket sankcija EU protiv Rusije već prvi paket sankcija protiv Srbji na inicijativu Hrvatske.

"Hrvatska politika jeste prema Srbiji mešavina loših namera i kompleksa, ovo je ustaška politika i gde god je moguće napakostiti Srbiji, eto Hrvatske", naglasio je Vulin.

Kaže da samo traži da neko da objašnjenje - zašto Bugarska rafinerija u vlasništvu Rusije jeste razlog za izuzeće od sankcija, a srpska u vlasništvu Rusije nije .

"Samo mi to objasnite, ali nema objašnjenja", dodao je Vulin.

Izvor: T a n j u g

VulinRusijaEUsankcije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva