:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 07, 2020   13:30

0

54

Vulin dobio priznanje Vazduhoplovnog saveza Srbije

Vazduhoplovni savez Srbije dodelio je danas Zlatnu plaketu za lični doprinos razvoju vazduhoplovnog sporta u Srbiji ministru odbrane Aleksandru Vulinu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

Plaketu je ministru Vulinu uručio predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović, u prisustvu članova tog saveza, a dres padobranske reprezentacije Srbije ministru odbrane uručio je sekretar Saveza Željko Ovuka, navodi se u saopštenju.
Zahvaljujući na dodeljenom priznanju, ministar Vulin je na sastanku najavio intenzivniju saradnju sa avio klubovima i klubova padobranaca, posebno ukazujući na značaj dosadašnje saradnje Vazduhoplovnog saveza Srbije sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.
Predsednik Saveza Labud Bulatović uputio je zahvalnost ministru Vulinu za sve što je činio za taj Savez u prethodnom periodu, naglašavajući da je Plaketa koja je ministru danas uručena odraz toga.
Pored dosadašnje saradnje tema sastanka bilo je i njeno unapređenje u narednom periodu.
Naglašen je značaj saradnje sportskog i vojnog vazduhoplovstva u cilju međusobnog razvoja i jačanja kapaciteta.
Kao posebno značajna navodi se pomoć koju Ministarstvo odbrane pruža prilikom organizovanja Državnog prvenstva u padobranstvu, Balkanskog skoka prijateljstva, kao i sportistima koji su članovi tog saveza.
Za izuzetan doprinos vazduhoplovnom sportu ministru Vulinu prošle godine dodeljeno je specijalno i za Vazduhoplovni savez Srbije najvažnije priznanje „Zlatni orao“.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva