:

:

TV Most

clock

Oktobar 22, 2022   12:48

0

84

Vulin: EU za svoje greške na Balkanu može da krivi samo sebe

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da Evropska unija za svoje promašaje i greške ne Balkanu može da krivi samo sebe.

„Evropski poslanici koji osuđuju Srbiju i traže od nje da prizna takozvano Kosovo i uvede sankcije Rusiji, o Srbiji znaju koliko i o samostalnoj državnoj politici- ništa. Nisu za sve veću nepopularnost Evropske unije u Srbiji krive ''lažne vesti'', već su zaslužne prave vesti o politici uslovljavanja, ucenjivanja i pretnji Evropske unije prema Srbiji. Tražiti od Srbije da za ideju o neizvesnom članstvu prizna takozvano Kosovo, napusti Republiku Srpsku i uvede sankcije Rusiji, a očekivati da se sa time Srbija i njeni građani slože je kao očekivati da žrtva pljačke bude na strani pljačkaša, moguće je, ali se takav poremećaj leči", rekao je Vulin.

Ministar je ukazao da EU za svoje promašaje i greške ne Balkanu može da krivi samo sebe, a ne rusku propagandu koje u Srbiji sigurno nema.

"Kao što nema ruske propagande tako u Srbiji nema ni antiruske histerije, ali ima dostojanstvene samostalne politike, onog što Evropska unija ne vodi, pa je zato brani i Srbiji i preti da će sloboda izbora Srbije biti kažnjena", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije, reagujući na nove ucene i pretnje Srbiji od strane Evropske unije i evroposlanika.

Izvor: T a n j u g

VulinEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva