:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 26, 2020   16:17

0

95

Vulin: Fajon da ne odmaže, i to je pomoć

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas evroposlanici Tanji Fajon, koja je ocenila da korona virus nije izgovor za zaključavanje demokratije, da je dovoljno da ne odmaže u ovoj situaciji.

Vulin je, navodi se u saopštenju, kazao da je Srbija od Fajon očekivala da u Evropskom parlamentu zatraži da se naša zemlja po obimu i količini pomoći izjednači sa zemljama članicama.

Umesto toga izvestilac za Srbiju, slovenački parlamentarac u EU održala nam je lekciju o demokratiji i objasnila zašto ne smemo da upravljamo svojim granicama, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na izjavu poslanice u Evropskom parlamentu Tanje Fajon „da potpuno zatvaranje granica Srbije predstavlja veliki problem“.

Vulin je naglasio da ona svoje dragocene savete nije morala da troši na nas i da je bolje da je svojim velikim znanjem i autoritetom prosvetlila zemlje članice Evropske unije koje su zatvorile granice, a posebno je, kaže, mogla da ih poduči da budu solidarne bar jedne prema drugima kada su već nama zabranili i da kupujemo medicinsku opremu iz Evropske unije.

Ako gospođu Fajon u Evropskoj uniji niko ne sluša i ako ne može ništa da nam pomogne, bićemo joj zahvalni da nam ne odmaže, od nje je i to velika pomoć, poručio je ministar Vulin.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva