:

:

TV Most

clock

Februar 17, 2020   21:07

0

96

Vulin: Hrvatski mediji loše sakrivaju zavist zbog jačanja VS

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da hrvatski mediji loše sakrivaju zavist zbog jačanja Vojske Srbije i da još lošije sakrivaju da svakog prijatelja Srbije smatraju svojim neprijateljem.

"Srbija je dočekala ministra Šojgua, iskrenog prijatelja našeg naroda, i nikome neće da se pravda što poštuje prijatelje i jača odnose sa Ruskom Federacijom", izjavio je Vulin komentarišući napise pojedinih hrvatskih medija povodom posete ruskog ministra odbrane Beogradu.

On je, prema saopštenju dostavljenom Tanjugu, istakao i da se slobodne zemlje tako ponašaju kada ih vode slobodni ljudi i ukazao da je to politika predsednika Aleksandra Vučića koju priznaju i cene najveće sile sveta.

"Što Vojska Srbije bude jača to će mir na Balkanu biti trajniji i sigurniji. Prijatelji mira se zbog jačanja Vojske Srbije raduju, a neprijatelji ljute. Svako je tamo gde sam misli da treba da bude", zaključio je Vulin.

Hrvatski "Jutarnji list" je povodom posete ruskog ministra odbrane Beogradu, objavio da se nagađa da Sergej Šojgu nije došao praznih ruku, pa da se u Beogradu, kako navodi list, "hvale da će postati najnaoružanija država u regionu".

Jutarnji: Šojgu u Srbiji, hvale se naoružanjem

Hrvatski "Jutarnji list" povodom posete ruskog ministra odbrane Beogradu, piše da se nagađa da Sergej Šojgu nije došao praznih ruku, pa da se u Beogradu, kako navodi list, "hvale da će postati najnaoružanija država u regionu".

"Jutarnji" navodi da je Šojgu u Beograd došao "s velikom pompom" i to na 12 godina od proglašenja nezavisnosti Kosova, kao i da se njegova poseta poklopila sa, kako se ocenjuje, rastućim napetostima u odnosima Srbije i Crne Gore zbog Zakona o slobodi veroispovesti i najnovijom krizom u BiH, gde Milorad Dodik najavljuje izlazak Republike Srpske iz BiH u narednih od jedne do 10 godina.

"Dolazak, neformalno, čoveka broj dva Kremlja, u Srbiji je podignut na najviši nivo, a nagađa se da ruski ministar odbrane nije došao praznih ruku - doneće prvi deo (od 12) savremenih ruskih protivvazdušnih raketnih sistema Pancir (Srbija je još nabavila helikoptere Mi-17 i Mi-35 9i tenkove i MiG-ove 29) te će time, kako se hvale u Beogradu, postati najnaoružanija država u regionu, što je delikatno s obzirom na to da su oko njih sve članice NATO, a traju i vrlo napete polemike u BiH oko toga", piše hrvatski list.

Napominje se i da je ovo prvo Šojguovo putovanje u inostranstvo posle iznenadne rekonstrukcije ruske vlade prošlog meseca, kao i da su prilikom ulaska u Srbiju, avion s ruskim ministrom dočekala tri srpska MiG-a, koje je Rusija nedavno poklonila Srbiji.

Na beogradskom aerodromu, Šojgua je dočekao sa svim državničkim počastima ministar odbrane Aleksandar Vulin, a potom se sreo i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, sa kojim je razgovarao o "bezbednosnoj situaciji u regionu", navodi dalje list.

Hrvatski list dodaje i da je "zanimljivo da je već najavljen i dolazak" ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Srbiji, na 21. godišnjicu početka NATO intervencije u Srbiji.

"Jutarnji" napominje da se u okviru te balkanske turneje očekuje i njegov dolazak u Zagreb.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva