:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2021   18:23

0

143

Vulin i general armije Šugajev o nastavku saradnje u oblasti bezbednosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se, sa direktorom Federalne službe za vojno-tehničku saradnju generalom armije Dmitrijem Šugajevim sa kojim je razgovarao o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti.

Ministar Vulin i general armije Šugajev naglasili su strateško partnerstvo između dve države, koje gaje tradicionalne prijateljske i bratske odnose koji su okrenuti ka budućnosti, a posebno su istakli međusobno poštovanje koje jedan prema drugom gaje predsednici Republike Srbije i Ruske Federacije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.

Ruska Federacija, kako je istakao general armije Šugajev, naročito poštuje politiku samostalnosti i nezavisnosti koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

General armije Šugajev se zahvalio ministru Vulinu na dosadašnjoj saradnji i projektima čija je realizacija u toku, a koji su započeti u vreme kada je on bio ministar odbrane Srbije.

Ministar Vulin prethodno je prisustvovao svečanom otvaranju Sedmih međunarodnih Armijskih igara koje je otvorio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Vulin obišao pripadnike Vojske Srbije učesnike "Tenkovskog biatlona"

Vulinje  obišao, u "Patriot parku" na poligonu Albino, članove ekipe Vojske Srbije učesnike trke "Tenkovski biatlon" koja se odvija u okviru Međunarodnih armijskih igara.

Ministar je pripadnicima Vojske Srbije poželeo uspeh na predstojećem takmičenju istakavši da je uveren da će dati sve od sebe da na dostojan način predstave svoju zemlju.

Vulin koji je prisustvovao svečanom otvaranju Armijskih igara, obišao je i učesnike Festivala nacionalne kulture iz umetničkog ansambla "Stanislav Binički", kao i štand Srbije u Domu družbe na kome je predstavljena naša zemlja.

Na Sedmim međunarodnim armijskim igrama učestvuje oko 270 timova iz više od 40 zemalja, među kojima su i timovi Vojske Srbije koji će se nadmetati u disciplinama tenkovski biatlon, snajperska granica, vojni reli i čuvar reda.

Takmičenje na kome učestvuju vojno-policijske jedinice "Čuvar reda" ove godine se, po prvi put, na inicijativu ministra Aleksandra Vulina, održava u Srbiji na poligonima Beranovac i Žiča.

Armijske igre se i ove godine održavaju u okviru Međunarodnog vojno-tehničkog foruma "Armija 2021", a pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Ruske Federacije i Rosoboroneksporta.

Vojno-tehnički forum je jedna od vodećih svetskih izložbi naoružanja i vojne opreme i ove godine će oko 1.400 ruskih i inostranih preduzeća predstaviti više od 28.000 različitih proizvoda vojne tehnike.

Izvor: RTV

VulinŠugajevTenkovski biatlon
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva