:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 02, 2020   13:25

0

228

Vulin i Mojsilović na tradicionalnom okupljanju u Nišu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas tradicionalnom novogodišnjem okupljanju pripadnika 63. padobranske brigade, održanom na vojnom aerodromu "Narednik - pilot Mihajlo Petrović" u Nišu.

Novogodišnje okupljanje pripadnika 63. padobranske brigade započelo je 2. januara 1996. godine, na inicijativu tadašnjeg komandanta brigade majora Ilije Todorova i načelnika štaba majora Gorana Ostojića, koji su povodom praznika organizovali sportski dan.

Nekadašnji komandant 63. padobranske brigade, danas zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, priseća se da je odbojkaška utakmica 1996. godine, kojom je počela tradicija, trajala satima i da je bila igrana na otvorenom, po snegu.

"Nakon završetka tog takmičenja, koje se odvijala po snegu, vejavici, uz reflektore kamiona, upornošću dva tima, predvođenih na jednoj strani načelnikom štaba pokojnim Goranom Ostojićem, a na drugoj komandantom brigade, pokazali smo da možemo izdržati do poslednjeg. Na kraju, nije bilo pobednika. Seli smo za sto i uz posluženje, kao što to običaji nalažu, dogovorili smo se da to postane tradicija", poručio je general Todorov.

Prema rečima nekadašnjeg načelnika bezbednosti 63. padobranske brigade potpukovnika u penziji Mileta Karanovića, i aktivni pripadnici brigade i veterani rado se odazivaju i učestvuju u novogodišnjoj manifestaciji, veoma motivisani da se tradicija nastavi.

"Sve je krenulo pre 24 godine, kada smo prvu odbojkašku utakmicu odigrali napolju, po snegu i blatu, u čizmama. Sada se to proširilo i na druge sportove, mali fudbal, basket, stoni tenis, ali je osnova odbojka", objašnjava Karanović, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar Vulin i general Mojsilović simbolično su se pridružili obeležavanju tradicionalne manifestacije 63. padobranske brigade, odigravši partiju stonog tenisa.

Današnjem druženju prisustvovali su i načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Miroljub Čupić i komandant Specijalne brigade brigadni general Miroslav Talijan.

Izvor: Танјуг

VulinMojsilovićvojska Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva