:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2022   11:46

0

94

Vulin: Identifikovani svi koji su iz Srbije slali pretnje o bombama

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da su identifikovani i procesuirani svi koji su sa teritorije Srbije slali pretnje o postavljenim bombama. Istakao je da je od 1. januara do 1. juna izvršeno čak 1.046 kontradiverzionih pregleda.

Ministar unutrašnjih poslova i nacionalni koordinator Aleksandar Vulin predsedavao je 14. sednicom Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma.

Na sednici je razmatrana bezbednosna situacija sa posebnim akcentom na učestale pretnje o podmetnutim eksplozivnim napravama u institucijama i objektima na teritoriji Republike Srbije. 

"U proteklom periodu svi oni koji su sa teritorije Srbije slali pretnje o postavljenim bombama su od strane policije identifikovani i procesuirani. Pripadnici MUP-a rasvetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, pronašli izvršioce i procesuirali ih", rekao je Vulin, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar je rekao da su danas detaljno analizirali rezultate akcija sprovedenih u Republici Srbiji, kao i postupanje sa  državljanima Srbije za koje je utvrđeno da su u prethodnom periodu upućivali pretnje o postavljenim bombama.

"U 2021. godini, u periodu od 1. januara do 1. juna, izvršeno je 10 KD pregleda povodom dojava o postavljenim eksplozivnim napravama ili sredstvima, a u 2022. godini za isti period izvršeno je čak 1.046 kontradiverzionih pregleda povodom dojava o postavljenim bombama i u skladu sa tim angažovali smo i dodatne policijske snage", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Sednici su pored stalnih članova Nacionalnog koordinacionog tela, prisustvovali su i predstavnici Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, policijski službenici Policijske brigade, Uprave policije i policijski službenici Službe za borbu protiv terorizma.

Izvor: RTS

Vulindojave o bombi

Društvo

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva