:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 09, 2020   14:57

0

65

Vulin Izetbegoviću: Republika Srpska nije poklon

Republika Srpska nije poklon, ona je nastala kao srpski odgovor započetom ponavljanju jasenovačkog genocida", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, odgovarajući na nove napade Bakira Izetbegovića na Dejtonski sporazum i Republiku Srpsku.

 

"Nisu Srbi dobili u Dejtonu ništa, oni su se izborili za Republiku Srpsku, a Srbija je bila uz njih, i kao međunarodno priznata država mogla je da preuzme ulogu garanta i čuvara Dejtonskog sporazuma. Izetbegović je žalostan primer nepoštovanja Dejtonskog ustrojstva ali i predvodnik političara koji smatraju da Republiku Srpsku treba uništiti. Republika Srpska nije poklon, ona je nastala kao srpski odgovor započetom ponavljanju jasenovačkog genocida", rekao je Vulin. 
Vulin ističe da nema uspešne Bosne i Hercegovine bez uspešne Republike Srpske, svaki pokušaj rušenja Dejtona i poništavanja Republike Srpske, imao bi nesagledive posledice.

“Izetbegović ne poštuje Ustav svoje zemlje i tako daje primer i svim ostalima. Dok SDA bude doživljavao Republiku Srpsku kao neprijatelja BiH neće biti ni uspešna ni funkcionalna država", poručio je Vulin.

Izvor: TV Most,saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva