:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 22, 2020   18:34

0

47

Vulin na obuci kadeta Vojne akademije u zimskim uslovima

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas kadete Vojne akademije koji na 51. skijaškom poligonu "Kopaonik" izvode obuku u zimskim uslovima.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je istakao da su kadeti Vojne akademije posle dugo godina prvi put opremljeni novom opremom, jednoobraznim uniformama i da je posle 20 godina programom obuke obuhvaćeno i nordijsko skijanje.

"Kadeti Vojne akademije imaju priliku da uče ono što njihovi vršnjaci ne mogu. Posle 20 godina vratili smo i obuku u nordijskom skijanju, baš onu vojničku disciplinu koja zaista ima svako vojničko opravdanje i koja bi se u uslovima sukoba i te kako koristila", rekao je Vulin.

Komandant logorskog prostora, kapetan fregate Srđan Miljković, rekao je da se dvonedeljna obuka u zimskim uslovima 111 kadeta druge godine 143. klase Vojne akademije realizuje po programu četiri nastavna predmeta - topografija, taktička obuka, obuka naoružanja s nastavom gađanja i fizičko gde spadaju alpski i nordijski program.

Kadete Vojne akademije na zimskoj obuci obišli su danas i rektor Univerziteta odbrane, general-potpukovnik Goran Radovanović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, general-major Duško Žarković, i načelik Vojne akademije, general-major Bojan Zrnić.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva