:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 02, 2020   9:29

0

218

Vulin: Nadam se da Milanovićev primer neće ostati usamljen

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da se nada da primer hrvatskog predsednika Zorana Milanovića koji je napustio obeležavanje godišnjice "Bljeska" zbog natpisa "Za dom spremni", neće ostati usamljen.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović napustio je u Okučanima obeležavanje godišnjice vojne akcije "Bljesak" jer je u povorci video oznake s porukom "Za dom spremni".

"Moji stavovi su poznati, govorim ih javno, bez namere da bilo koga uvredim, ali nekada neke stvari morate reći jasno", rekao je tada Milanović. 

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin saopštio je da odbijanje predsednika Hrvatske da se pojavljuje uz ustaške simbole, budi nadu da će u Hrvatskoj najzad doći do "institucionalnog odbacivanja ideologije ustaštva i da će Hrvatska prestati da traži opravdanja za zločine Nezavisne Države Hrvatske i polaže vence na ustaške grobove u Blajburgu".

Vulin je rekao da građanski rat u Hrvatskoj tokom devedesetih godina nikada neće biti posmatran na isti način među Srbima i Hrvatima, ali da genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima počinjen od ustaša, 20.000 poklane dece u Jasenovcu, ne ostavljaju ni najmanju mogućnost za drugačije poglede ili tumačenja.

"Nadam se da Milanovićev primer neće ostati usamljen", poručio je ministar Vulin.

Izvor: RTS

VulinZoran Milanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva