:

:

TV Most

Foto: MUP Srbije

clock

Mart 18, 2021   14:16

0

167

Vulin: Nastavićemo odgovorno upravljanje migrantskom krizom

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Srbija nastaviti odgovorno da upravlja migrantskom krizom, čuvajući naš način života i istovremeno poštujući prava migranata, saopštio je MUP.

Vulin je na sednici Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova istakao da će problem iregularnih migracija još dugo postojati i da neće biti rešen sve dok ne bude postojalo jedinstveno, zajedničko rešenje Evropske unije.

Srbija, kako je naglasio, nije izazvala migrantsku krizu niti može da reši uzroke njenog nastanka, što ne mogu ni mnogo jače i bogatije zemlje od nas.

"Na nama je da nastavimo da iznalazimo najbolja rešenja za posledice ove krize", kaže ministar.

Istakao je da će policija nastaviti da sprovodi redovne akcije smeštanja migranata u prihvatne centre, gde im je obezbeđena zdravstvena nega, adekvatan smeštaj, ishrana.

Vulin kaže da su zakoni jednaki za sve i svi migranti koji borave u Srbiji, kao i naši građani, moraju da poštuju naše zakone i našu zemlju.

"Srbija će nastaviti sa humanim i odgovornim pristupom prema migrantima, ali će osigurati i ličnu i imovinsku sigurnost naših građana", istakao je ministar.

Povodom izjava pojedinih opozicionih lidera o navodnom naseljavanju migranata u Srbiji, Vulin je istakao da je reč o apsolutnim lažima koje se koriste za političke obračune i naglasio da nijedan migrant nije i neće biti naseljen u Srbiji.

Načelnica Službe za strance Uprave granične policije Zorica Vulić ukazala je na to da se Srbija uspešno bori sa krivičnim delima nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi koja su posledica iregularnih migracija.

Navela je da je policija prošle godine podnela 134 krivične prijave protiv 179 osoba osumnjičenih za ovo krivično delo i dodala da su od tog broja prvostepeno osuđene 164 osobe.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić rekao je da tokom vanrednog stanja nije zabeležen ni jedan slučaj zaraze koronom u prihvatnim centrima u Srbiji.

Cucić se osvrnuo i na antimigrantsko raspoloženje koje šire pojedine grupe i ukazao na to da se na društvenim mrežama u proseku dnevno objave minimum dve lažne vesti vezane za migrante.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar Vulinmigranti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva