:

:

TV Most

clock

Novembar 30, 2020   16:06

0

98

Vulin: Nastavljamo uspešnu saradnju sa Kinom

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo o daljim perspektivama saradnje, pre svega o započetim projektima koji će biti nastavljeni po okončanju pandemije korona virusa.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, među tim projektima su zajedničke policijske patrole tog i Ministarstva javne bezbednosti Kine.

Vulin je sa ambasadorkom Kine razgovarao o daljem unapređenju saradnje između dve zemlje u skladu sa prijateljstvom i dogovorom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kine Si Ðinpinga, navodi se u saopštenju i dodaje da je Vulin zahvalio ambasadorki na donacijama koje su Kina, a posebno Ministarstvo javne bezbednosti uputili MUP-u Srbije.

Istakao je da Srbija podržava politiku Kine i zahvalio na snažnoj podršci koju ta zemlja pruža Srbiji kad je reč o pokušajima takozvanog Kosova da postane član Interpola.

Ambasadorka Kine je istakla da ta zemlja pruža podršku teritorijalnom integritetu Srbije.

Vulinu je uručila pismo čestitke na imenovanju na novu funkciju koju mu je uputio savetnik ministra javne bezbednosti Kine Džao Kedži, a u kojem se, dodaje se u saopštenju, potvrđuje čelično prijateljstvo dve zemlje i ističe spremnost za nastavak uspešne saradnje.

Izvor: Танјуг

VulinSrbijaKina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva