:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 20, 2019   13:11

0

190

Vulin: Ne razumem Đukanovićev kukavičluk

Milo Đukanović se ništa ne pita o pregovorima koji se vode između Beograda i Prištine baš kao što se sve manje pita i u svojoj zemlji, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Milo Đukanović, što se manje pita u Crnoj Gori to bi više da se pita u Srbiji. Što ga manje pitaju u Crnoj Gori, što manje može da kontroliše političku situaciju u Crnoj Gori to bi da pravi nekakve probleme Srbiji ili sa Srbijom", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin upitan da prokomentariše izjavu Đukanovića koji je rekao da je protiv korekcije granica između centralne Srbije i Kosova.

"Razumem Đukanovićev strah od promene granica, to je strah od "velike Albanije". Samo ne razumem njegov kukavičluk da ne sme da izgovori "velika Albanija" i da kaže čega se on to zapravo boji. Da li se on to plaši domino efekta od strane Srbije? Srbija nema nikakve teritorijalne pretenzije prema Crnoj Gori, ali neke druge zemlje imaju", rekao je Vulin.

Kaže da mu je teško da razume da Milo Đukanović nema hrabrosti da kaže ni jednu jedinu reč kada Edi Rama govori o tome da će izbrisati granice među svim Albancima bez obzira na to gde oni žive, a žive u Crnoj Gori.

"Zanimljivo da na to nije reagovao a reaguje na novinske naslove i na ono o čemu ništa ne zna i za šta ga niko ne pita", rekao je Vulin.

Dodao je da se Milo Đukanović ništa ne pita o pregovorima koji se vode između Beograda i Prištine baš kao što se sve manje pita i u svojoj zemlji.

"Zanimljivo je da nije imao takav panični strah od domino efekta 2006. godine kada su se razdvajale Srbija i Crna Gora ili da nije osetio takav strah 2008. godine kada je među prvima priznao lažnu nezavisnost Kosova. Dakle, kada se komada Srbija to je dobro, pozitivno i nema domino efekta a kada "velika Albanija" dođe i do granica Crne Gore onda treba da se plaši domino efekta", smatra ministar odbrane.

Srbija mora i treba da vodi računa samo o sebi, svom narodu, svojoj stabilnosti i svom miru a svi ostali neka gledaju šta su radili 2008. i 2006, šta su radili kada je Srbiji bilo teško pa neka izvlače pouke šta su stvorili na svojim granicama, poručio je Vulin.

"Ponosan sam na jedinstvenu i snažnu Srbiju"

Povodom sinoćnjeg mitinga u Beogradu, Vulin je rekao da je ponosan na Srbiju koja je spremna da se bori za svoju budućnost i koja je na mitingu u Beogradu još jednom pokazala da je jedinstvena i snažna.

"Iskreno sam ponosan na Srbiju koja je spremna da se bori za svoju budućnost. Predsednik Aleksandar Vučić je pokazao da nije bilo takvog lidera u decenijama iza nas i pokazao je da je čovek koji je u stanju da ujedini Srbe gde god da oni žive. Ne samo Srbe u Republici Srbiji, već da oseća, razume, poštuje i voli sve Srbe bez obzira na to gde oni žive, a da i oni poštuju i vole njega", izjavio je Vulin upitan da prokomentariše skup "Budućnost Srbije".

Dodao je da je ponosan što je sinoć bilo preko 150.000 ljudi i ni jednog jedinog incidenta, što nije bilo ni jedne poruke mržnje, što niko nije stradao, što su Beograđani možda iskusili malo problema sa saobraćajem ali nije bilo ni jednog jedinog incidenta.

"Kako da ne budem ponosan na Srbiju koja je još jednom pokazala da je jedinstvena i snažna i da je u stanju da se bori za svoju budućnost i budućnost svoje dece. Sa ovakvim narodom naša budućnost i budućnost naše dece je sigurna", zaključio je ministar Vulin.

Izvor: RTS

Aleksandar Vulin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva