:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 25, 2020   18:16

0

183

Vulin: Nijedan vojnik martovske generacije nije odustao

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "Mart 2020" u kasarni "Aerodrom" u Somboru.

Vulin je rekao da su vojnici martovske generacije, osim izuzetnih rezultata u obuci, pokazali i ogroman potencijal, ističući da za vreme najvećeg “udara” virusa korona nijedan vojnik martovske klase nije odustao i napustio vojsku, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Dodao je i da nijedan vojnik martovske klase nije bio inficiran i da su svi zdravi, ističući da se najveći deo njih opredelio da svoju profesionalnu karijeru nastavi u redovima vojske.

Ministar je podsetio da ih je zbog pokazanog kvaliteta i zalaganja, vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić nagradio vanrednim unapređenjem u prve činove.

O stanju u jedinici i na teritoriji garnizona Sombor, ministra je za vreme današnje posete informisao komandant Prvog centra za obuku potpukovnik Radovan Miladinović, koji je predočio i preduzete mere u cilju sprečavanja Kovida-19, kao i težišne zadatke za naredni period.

Miladinović je naglasio da je odlična obučenost vojnika martovske generacije u gađanju iz pešadijskog naoružanja, pre svega zbog pravilnog rada sa sredstvima i zbog rezultata gađanja.

Naveo je da današnje pripremno gađanje iz ručnog raketnog bacača predstavlja krunu obuke, s obzirom da ih nakon toga očekuje druga provera fizičkih sposobnosti i tzv. evaluacija individualne obučenosti, nakon koje se upučuju u jedinice Vojske Srbije na drugi period služenja vojnog roka.

Motivi zbog kojih se razvodnik Aneta Manojlović iz Pančeva prijavila na dobrovoljno služenje vojnog roka jesu ljubav prema otadžbini i nastavak porodične tradicije.

Kako kaže, starešine su ih naučile i da očvrsnu i da odrastu kao ljudi, ali i da rade timski, ističući da se nada da će po završetku dobrovoljnog služenja vojnog roka ostvariti svoj san i zaposliti se u Vojsci Srbije, u jedinici Vojne policije.

Desetar Nedeljko Knežević iz Novog Sada ističe da je za njega dobrovoljno služenje vojnog roka bio i fizički i psihički izazov.

Knežević je završio školu za nautičkog tehničara i planira da se zaposli u Rečnoj flotili u Novom Sadu, a kako kaže, utisci sa obuke su fenomenalni, starešine dobre, a prijatelji stečeni za ceo život.

Vojnike na služenju vojnog roka danas su obišli i državni sekretar Bojan Jocić, načelnik Štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović i načelnik Uprave za infastrukturu pukovnik Radmilo Kravić.

Izvor: Танјуг

VulinVojska SrbijeSombor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva