:

:

TV Most

clock

Avgust 15, 2022   16:00

0

102

Vulin o Kurtiju: Najteže je govoriti onome ko neće da čuje

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da Aljbin Kurti ide u Brisel da pokuša da pronađe opravdanje za nasilje koje sprovodi prema Srbima na KiM

"Najteže je govoriti onome ko neće da čuje. Kurti očigledno ide u Brisel da se ne dogovori i samo da pokuša da pronađe opravdanje za nasilje koje sprovodi prema Srbima na Kosovu i Metohiji, ali i za nepoštovanje Rezolucije 1244 i Briselskog sporazuma", naveo je Vulin u saopštenju.

"Zapadne demokratije, kako ih zove Kurti, jesu agresijom na SRJ pokušale da stvore državu od teritorije pod privremenom upravom UN-a, ali u tome nisu uspele. Nadam se da će uložiti bar isto toliko napora da svog štićenika primoraju da pregovara i da odustane od izazivanja sukoba. Aleksandar Vučić ide u Brisel da pregovorima zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i mir na Balkanu, ne verujem da Kurti ima istu želju", izjavio je ministar Vulin, komentarišući, kako se navodi u u saopštenju koje je prosledio MUP, "izjavu takozvanog premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija da će se tenzije na severu Kosova nastaviti, ako zapadne demokratije budu dozvolile Srbiji da nastavi sa ''svojim starim snovima".

Izvor: T a n j u g; Foto: TV Most

KiMVulinKurtidijalog Beograda i Prištine

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva