:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 18, 2020   10:25

0

148

Vulin: Opozicija u parlament ujediniće se protiv Vučića

Činjenica je da je smanjivanje cenzusa s pet na tri posto omogućilo većini stranaka da uđu u parlament samostalno i Pokret socijalista nije izuzetak, izjavio je danas lider te stranke Aleksandar Vulin.

"Čvrsto verujem da je politika stvar principa i stvar ideje, a nije stvar puke matematike i pukog zbira. Ukoliko na bilo koji način sve te partije koje uđu u parlament budu u mogućnosti da sruše Aleksandra Vučića i da s jednim jedinim glasom promene skupštinsku većinu i kurs Srbije - oni će to uraditi", rekao je Vulin gostujući u Jutarnjem programu RTS.

On je istakao da veruje u ukrupnjavanje i u potrebu zajedničkog delovanja i da je o tome tokom proteklih nekoliko dana razgovarao sa predsednikom Vučićem.

"Verujem da ćemo mi biti na zajedničkoj listi. Uostalom, mi smo saborci od davne 2008. godine i tu se apsolutno ništa nije promenilo. Meni će biti velika čast da zajedno sa Aleksandrom Vučićem nastavim da se borim i na istoj listi", istakao je Vulin, koji je i ministar odbrane.

Istinu koju govorim još niko nije osporio

Međunarodna zajednica veoma dobro zna, vidi promenjenu poziciju Srbije, vidi da mora da vodi računa o Srbiji i onome što ona misli. Nekada prećuti, nekada odgovori, ali veoma dobro zna da Srbija više nije ona zemlja koja se izvinjava.

To je danas izjavio ministar odbrane Aleksandar Vulin u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije, govoreći o porukama i pitanjima upućenim međunarodnoj zajednici kada je reč o položaju Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i na prostoru Kosova i Metohije.

"Da bi se opravdao zločin NATO bombardovanja vi morate da imate neki ''Račak'' i grozne Srbe koji su krivi za sve. Da bi se opravdalo razbijanje SFRJ morate da imate neke Srbe koji su krivi samo zato što su živeli u svojoj zemlji. Da biste opravdali ''Oluju'' prvo morate da izmislite da je Jasenovac bio radni logor, a onda da objasnite da u Hrvatskoj nije bio građanski rat i 250.000 proteranih iz ''Oluje'' su ustvari rođeni u Beogradu i Svilajncu pa su se tamo naselili i pokušali da napadnu Knin u kojem su se inače rodili. Dakle, vi morate da izmislite priču o ''zlim Srbima'' koji su krivi za sve", rekao je Vulin.

On je dodao da su "Srbi ljudi, ljudi su dobri i loši, ali ne mogu svi Srbi biti loši".

Prema njegovim rečima, propaganda je u decenijama iza nas, ali i naša propaganda koju i danas slušamo, govorila je da su Srbi kako se rode - tako su zli i valjalo bi ih u najmanju ruku "sanitarno ograditi".

"Setite se ideja da treba da imamo sanitarni kordon oko Srbije, a videli smo te ideje nekoliko godina unazad kada je hrvatska vlada podigla granicu prema nama. Ne prema migrantima, nego prema Srbiji. Srbija je jedina zemlja koja se potpuno obračunala sa svakim ko je vršio ratne zločine iz bilo kog razloga, a bio je u nadležnosti naše države i u mogućnosti da mu naša država sudi", naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otišao u Srebrenicu "Srbija se nije mnogo obradovala, Srbi nisu bili mnogo srećni, ali su razumeli da je došao da pokaže poštovanje i prema tuđim žrtvama".

"Takav državnički potez nije uradio nijedan državnik na Balkanu. I šta je doživeo tamo - da pokušaju da ga ubiju. Do danas nismo čuli ni izvini, a pogotovo nismo čuli ko je to uradio i ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića. Ne možemo to zaboraviti i ne treba da zaboravimo. Srbija to ne sme zaboraviti", poručio je Vulin.

Kako je istakao, veoma često i veoma glasno pita Hrvatsku "šta se dešava Srbima i zašto je takav odnos prema Srbima".

"Pitam i zašto rade reviziju istorije i otkud venci države Hrvatske na grobovima streljanih ustaša u Blajburgu, što ih nema na grobovima poklane jasenovačke dece. Zbog toga sam dobio ''veliko priznanje'' Hrvatske - zabranili su mi ulazak u tu zemlju. Isto su to uradile i privremene vlasti u Prištini, Šiptari".

"To mi samo govori da sam u pravu, a zanimljivo je da mi još niko nije rekao da lažem. Niko mi nije rekao da Alojzije Stepinac nije ustaški vikar, niko nije demantovao da su Srbi zaista diskriminisani u Hrvatskoj, nego napadaju mene. To je u redu, ali istinu koju govorim još niko nije osporio", zaključio je ministar odbrane.

Izvor: Танјуг

VulinVučićopozicijacenzus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva