:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Jun 16, 2020   16:14

0

177

Vulin otvorio dva nova pogona u kruševačkom "Trajalu"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je u kruševačkoj "Trajal korporaciji" otvorio nove pogone za proizvodnju raketne gorivne trake i asembliranje neelektričnih detonatora i poručio da politička stabilnost za koju se izborio predsednik Aleksandar Vučić daje rezultate u ekonomiji.

To je razlog što imamo nova ulaganja, nove pogone, fabrike i radna mesta, kazao je Vulin, a navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta.

"Izborena politička stabilnost pokazuje da samo stabilna država može ekonomski da se razvija. "Trajal" je veoma važno preduzeće za čitavu Odbrambenu industriju Srbije i naravno veoma važno za Ministarstvo odbrane, čija se strateška orijentacija nije promenila od vremena (bivšeg ministra odbrane) Bratislava Gašića", rekao je ministar.

Rekao je da se ministarstvo trudi da pomogne Korporaciji "Trajal" da se razvije, napreduje i da zapošljava, ali i da se tehnološki razvija, kako bi mogla da zadovoljava potrebe Vojske Srbije.

On je dodao da će Ministarstvo odbrane uvek na prvom mestu kupovati ono što proizvedu domaće fabrike, kao i da će pomagati koliko god može u znanju i u transferu tehnologije kako bi naša preduzeća i odbrambena industrija bili u stanju da samostalno proizvode i snabdevaju Vojsku Srbije.

Posao "Trajala" i svake kompanije koja se bavi sistemima koji mogu da posluže kao naoružanje je, prema rečima Vulina, da obezbede ekonomsku održivost, zaposle što više ljudi i stvore uslove za što veće zarade.

Takođe, one opremaju i naoružavaju Vojsku Srbije, istakao je ministar odbrane i dodao da kada to rade one pomažu održavanju bezbednosti čitave naše zemlje i snabdevaju vojsku po cenama koje bi na svetskom tržištu bile daleko više.

Vulin je čestitao direktoru Trajala Milošu Neneziću na dugogodišnjoj posvećenosti i velikim uspesima jer je, kako je rekao, od preduzeća koje je bilo prežaljeno, postalo kolektiv za ugled i ponos, koje ostvaruje profit, ulaže i investira.

Ministar odbrane je zahvalio i zaposlenima u "Trajalu" na strpljenju i vrednom radu i što Vojska Srbije može da bude sigurna jer ima "Trajal", "koji će joj pomoći i u najsloženijem tehnološkim procesima" .

Nenezić je rekao da su dva novootvorena pogona veoma bitna za tu fabriku, jer time "Trajal" postaje jedina firma u Evropi koja ima kompletnu lepezu industrijskih eksploziva, neophodnih za nadzemnu i podzemnu eksploataciju.

"Što se tiče drugog proizvodnog pogona, gorivih traka, to je definitivno znak da je kompanija ušla duboko u vojna eksplozivna sredstva, jer je reč o strateškom proizvodu, sa kojim će Srbija biti jača, a Odbrambena industrija Srbije dobiti čvrst oslonac u jednom domaćem proizvođaču, što će "Trajalu" omogućiti da se dalje razvija i napreduje", istakao je direktor kruševačke fabrike.

Zahvalio je radnicima na predanom radu, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću "koji je dao veliku podršku kompaniji i verovao u nju", Vladi Srbije i ministru Vulinu "zbog velikog doprinosa kompaniji" i Vojsci Srbije zbog višedecenijske uspešne saradnje.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović izrazila je zadovoljstvo zbog otvaranja novih pogona i novih radnih mesta, čime grad Kruševac, kako je istakla, potvrđuje da je dobro poslovno okruženje.

"U gradu se puno radi, a otvaranje novih pogona je zalog za budućnost i poruka da oni koji žele da pronađu sebe, imaju gde to da urade i da nastave da rade i žive u našem gradu.

Direktor "Trajala" Miloš Nenezić, u ime svih zaposlenih uručio je ministru Vulinu Plaketu, najviše priznanje te koorporacije.

Izvor: Танјуг

VulinKruševac"Trajal"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva