:

:

TV Most

clock

Decembar 04, 2019   20:37

0

84

Vulin poručio Plenkoviću: Ponovljene laži ne postaju istina

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da ponovljena laž o agresiji na Hrvatsku neće postati istina, koliko god puta je ponovio hrvatski premijer Andrej Plenković.

Aleksandar Vulin je reagovao na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića na samitu NATO-a u Londonu da se Hrvatska seća kako je to ne biti članica Alijanse, a biti žrtva agresije i politike Miloševića zbog koje je Hrvatska pretrpela velike žrtve.

"Kada je već počeo da nabraja žrtve i posledice građanskog rata u Hrvatskoj, Plenković je baš mogao da pomene i da je iz Hrvatske proterano blizu 500.000 Srba državljana Hrvatske, da ih je samo u zločinačkoj akciji Oluja proterano 250.000, a da je tokom građanskog rata ubijeno više hiljada Srba", rekao je Vulin.

Srpski ministar odbrane je u izjavi za javnost naveo da bi Plenković, ako već pravi račun o ratnoj šteti, mogao da izračuna koliko vrede desetine hiljada zapaljenih i opljačkanih srpskih kuća po selima, kao i stanova u gradovima otetih od Srba.

Plenković je, ukazuje Vulin, propustio da pomene penzije koje su uskraćene Srbima, godine izbrisanog radnog staža, deonice društvenih preduzeća koja su privatizovana bez učešća proteranih Srba, državljana Hrvatske.

"Ponovljena laž o agresiji na Hrvatsku neće postati istina, ma koliko god puta da je Plenković ponovi", izjavio je ministar Vulin.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva