:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 07, 2022   14:52

0

105

Vulin: Požar na Vršačkom bregu suštinski ugašen

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je danas da je požar na Vršačkom bregu u suštini ugašen, ali da će još dežurati da se vatra ne bi ponovo pojavila.

"Požar na Vršačkom bregu je suštinski ugašen, sada se borimo sa zaostalim panjevima, da se to zagasi, dežuraćemo još neko vreme da se vatra ne bi ponovo negde pojavila", izjavio je Vulin, koji je obišao pripadnike Sektora za vanredne situacije, koji od juče popodne gase požar na severnoj strani brega, saopštio je MUP.

„Podatak da smo u protekla 24 časa imali 151 požar na otvorenom, govori koliko smo neodgovorni i koliko će se ove stvari dešavati. Ovo jeste sezona požara ali to nije nikakvo opravdanje. Ponosan sam na sve pripadnike Sektora za vanredne situacije i pripadnike policije u Vršcu, naravno i na kolege iz komunalnog preduzeća "2. oktobar", koji su dali sve od sebe i uspeli su puno da urade, ali ovo će se ponavljati, ako ne budemo svi zajedno odgovorni", poručio je Vulin.

Ministar je istakao da su vatrogasci-spasioci veoma dobro obučeni i opremljeni, vozila su nova i potpuno ispravna, a što je najvažnije ljudi su veoma motivisani i satima su, čitave noći i jutra, radili i gasili požar.

„Juče smo imali požar u Vršcu na 45 hektara i u Preševu na 50 hektara i ugasili smo i jedan i drugi. Setite se samo kolega iz Slovenije koji su požar gasili sedam dana. Čitav region gori. U Srbiji jeste daleko najbolja situacija, jer su vatrogasci najbolje obučeni i opremljeni, a biće i još bolje opremljeni. Uvek ćemo voditi računa o njima. Država dobro radi i radi svoj posao", rekao je Vulin.

On je istakao da je Sektoru za vanredne situacije veoma značajna saradnja sa dobrovoljnim vatrogasnim društvima, da ga Vršac nema i da je razgovarano o potrebi njegovog formiranja.

Na severnoj strani Vršačkog brega gorelo je nisko rastinje i šuma. Vatrogasci su sinoć sprečili širenje požara ka repetitoru i vodotornju za snabdevanje vodom.

Požar je gasilo 50 vatrogasaca-spasilaca sa 16 vozila iz Pančeva, Beograda, Zrenjanina i Novog Sada, deset pripadnika policije iz Vršca, kao i 10 radnika JKP "2. oktobar" sa dve autocisterne. U požaru niko nije povređen.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VulinVršački bregvatrogascipožar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva