:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 10, 2019   9:54

0

193

Vulin: Protiv nasilja na ulicama a za izbore kao rešenje

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je poruka sa kolegijuma Ministarstva odbrane i Generalštaba da će vojska sprečiti svaki pokušaj državnog udara upućen svakom ko bi voleo da Srbija bude nestabilno i nebezbedno mesto za život i "svima koji drže govore da bi vojska trebalo da sruši terorističku vlast".

Vulin je na TV Pink rekao da u tom saopštenju nema politike nego samo ustava i zakona, i da je upućeno svima koji se skupljaju na ulicama i trgovima i koji drže govore da bi vojska trebalo da se prikloni nekim demonstrantima i svima koji bi hteli da Srbija bude nebezbedna.

On je rekao, kako je naveo, „kao građanin“, da ne želi da vidi scene upada u RTS, da neko u Pinku strahuje od upada, ili da neko prebija žene, i dodao da je poruka upućena prema svakome ko bi nešto hteo da ostvari nasiljem.

Vulin je rekao da ljudi u protestima na ulicama nisu njegovi neprijatelji i da je „sve u redu dok ne dopuste da ih uvode u RTS“ i dodao „samo da ne bude nasilje na ulicama, sve ostalo može“.

Govoreći o „uništavanju gradilišta “ tokom protesta, Vulin je rekao da ne razume tu količinu mržnje prema sopstvenom gradu i dodao da to može da bude predmet pravosudnog gonjenja.

On je rekao da su za njega uvek rešenje izbori i da ih priželjkuje, jer se tu vidi šta narod misli o svakome, i dodao da se „tako to rešava u demokratskim zemljama“.

Na pitanje šta očekuje od protesta u Beogradu najavljenih za 13. april Vulin je rekao da ne očekuje ništa i zapitao se koje su rešenje ikada organizatori protesta predložili, i ponovo apelovao da ne bude nasilja i da se ne razbija Beograd jer nije to zaslužio.

Izvor: Танјуг

Aleksandar Vulin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva