:

:

TV Most

Foto: TAНЈУГ

clock

Septembar 23, 2021   13:35

0

210

Vulin: Radulović da ne govori o nepovredivosti granica

Onaj ko je priznao lažnu državu Kosovo nema prava da govori o nepovredivosti granica, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u odgovoru ministru spoljnih poslova Crne Gore Đorđu Raduloviću.

„Srpski svet je ideja političkog objedinjavanja Srba i postojala je vekovima pre mene, a bila je posebno popularna u Crnoj Gori, istina, pre nego su neki Srbi otkrili da su Crnogorci", naveo je Vulin u saopštenju.

"Svi narodi koji imaju veliki broj sunarodnika van granica matičnih država rade na političkom i kulturnom objedinjavanju i to nikome nije problem osim ako Srbi hoće da se okupe i o ključnim nacionalnim pitanjima misle i deluju na isti način. Srbija je matica svim Srbima i dužna je da brine o njima bez obzira gde žive. Strah nekih političara u Crnoj Gori od političkog objedinjavanja Srba je veći nego od teritorijalnog stvaranja "Velike Albanije", ukazao je Vulin.

On kaže da se "Velika Albanija" u Crnoj Gori doživljava kao deo evroatlantskih integracija.

"Onaj ko je priznao lažnu državu Kosovo nema prava da govori o nepovredivosti granica i mora biti spreman da prihvati posledice svojih odluka. Princip nepovredivosti granica mora početi od Srbije", odgovorio je Vulin ministru spoljnih poslova Crne Gore Đorđu Raduloviću, koji je u intervjuu za Glas Amerike izneo niz laži i uvreda na račun ministra Vulina i ideje "srpskog sveta", saopšteno je iz MUP-a.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva