:

:

TV Most

Foto: RTS, printscreen

clock

Jul 10, 2019   13:12

0

223

Vulin: Raskrinkali smo još jednu laž Prištine

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je, povodom zabrane njemu i delgaciji vojnog zdravstva da poseti Kosovo i Metohiju, da je to samo još jedan dokaz da Ramuš Haradinaj laže.

"Ja ću vas podsetiti da je on našoj premijerki rekao da nije tačno da je zabranjeno zvaničnicima Republike Srbije da dolaze na Kosovo i Metohiju. Evo još jednu laž smo raskrinkali, još jedna laž se pokazala i još jedno kršenje svih sporazuma se pokazuje", naveo je Aleksandar Vulin. 

Kako je naveo, nije to najveće kršenje sporazuma jer nije formirana ni ZSO i prekršen je Briselski sporazum.  

"Hašim Tači je otvoreno rekao da je slagao kada je potisao Briselski sporazum i da mu ne pada napamet da ispuni svoju reč i ispoštuje svoj potpis. Ramuš Haradinaj i njegova vlada su još jednom dokazali da su lažovi i da ne žele Srbe na prostoru Kosova i Metohije", rekao je Vulin. 

Prema njegovim rečima, oni žele teritoriju i zemlju.  

"Oni hoće bolnicu u Kosovskoj Mitrovici ali neće srpske lekare u toj bolnici. Oni hoće bolnicu u Kosovskoj Mitrovici ali neće da dođu lekari s VMA koji već šest godina, otkako sam ja bio direktor Kancelarije za KiM, dolaze i svojim znanjem pomažu ljudima", naveo je ministar. 

Dodao je da ti lekari odlaze čak i u Gračanicu gde ne pitaju kako se ko zove već samo pitaju od čega ko pati.  

"E takvim ljudima su oni zabranili da uđu na prostor Kosova i Metohije", rekao je Aleksandar Vulin. 

"Ističe da nije srećan zbog toga i da se nadao da će prištinski zvaničnici ovaj put govoriti istinu i da će sutra srpski narod na Kosmetu biti odbradovan.

Želeo sam da ih obradujemo još jednom posetom lekara sa VMA. Nažalost, ovaj put nam je to onemogućeno. Nadam se da će međunarodna zajednica imati snage da ovaj put kaže – ne da se obe snage uzdrže, jer ne znamo čega mi da se uzdržimo, već da je ovo još jedno kršenje sporazuma i da bi morali da vode računa da je kretanje ljudi zagarantovano", naveo je Vulin. 

Prethodno je iz Vulinovog kabineta saopšteno da je Aleksandru Vulinu i delegaciji Ministarstva odbrane i vojnog zdravstva nije dozvoljeno da posete Kliničko-bolnički centar Kosovske Mitrovice.

Centralne institucije u Prštini potvrdile su zabranu ocenivši da se radi o "provokativnim namerama".

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u petak da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da je lažna vest da je zabranjen ulazak srpskim zvaničnicima na Kosmet.

Izvor: RTS

VulinKiMzabranaBriselski sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva