:

:

TV Most

Foto: printscreen/youtube

clock

Februar 21, 2020   14:59

0

177

Vulin: Remont četiri "miga-29" odvija se po planu

Delegacija Ministarstva odbrane na čelu sa ministrom Aleksandrom Vulinom, tokom svoje posete Belorusiji, sastala se sa zvaničnicima te zemlje i uverila da remont četiri aviona "mig-29" protiče kvalitetno i po planu.

Ministar Aleksandar Vulin je, nakon obilaska i sastanka, izjavio da se sve odredbe Tehničkog sporazuma postignutog između predsednika Vučića i predsednika Lukašenka sprovode onako kako je predviđeno, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Kada završimo generalni remont naših letilica, možemo da kažemo da smo dobili aparate kojima je značajno produžen životni vek i da će još dugo moći da čuvaju naše nebo. O rokovima nikada ne treba govoriti, to je bezbednosno pitanje, ali ono što je sigurno - ima ko da čuva naše nebo i možemo biti veoma zadovoljni kvalitetom radova koji se ovde isporučuju", naglasio je Vulin.

Pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović ističe da je naša delegacija, pored sagledavanja napretka na remontu i modernizaciji aviona "mig-29", sa domaćinima razmotrila realizaciju i drugih projekata u okviru vojnotehničke saradnje dveju zemalja.

Direktor avio remontni zavoda u Baranovičima Pavel Pinigin kaže da očekuje da će prvi probni letovi biti izvršeni kada je planirano, a  da će onda uslediti procedura predaje aviona Republici Srbiji.

Pinigin je dodao da se u Zavodu u Baranovičima godišnje izvrši remont od 20 do 40 vazduhoplova.

Izvor: RTS

VulinMinistarstvo odbraneremontmig 29
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva