:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 18, 2022   10:41

0

172

Vulin: Rusija ne menja svoju poziciju i neće priznati Kosovo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da Rusija ne menja svoju poziciju i neće priznati tzv. Kosovo, i dodao da ako ga i ceo svet prizna, Srbija neće priznati tzv. Kosovo, a to je, ipak, važnije od svega.

„Priznajući takozvano Kosovo kao državu, Zapad se poslužio pravom jačeg, ta batina ima dva kraja. U Srbiji je 1999. godine u NATO agresiji ubijeno međunarodno pravo i ništa ga neće oživeti u Ukrajini. Rusija se poziva na primer Zapada i oni koji su joj taj primer dali, teško da imaju moralni argument da je osuđuju za ono što su sami postavili kao princip. Da su oni koji su priznali takozvano Kosovo shvatili grešku i povukli svoje priznanje, možda bi imali moralni argument da osude Rusiju, umesto toga, oni od Srbije traže da prizna takozvano Kosovo, da Srbija svojim priznanjem iskupi njihov greh", rekao je Vulin.

Vulin je to izjavio komentarišući navode ruskog predsednika Vladimira Putina koji je kazao da je sa Kosovom postavljen presedan, te da Rusija ima svako pravo da prizna republike u Donbasu po Povelji Ujedinjenih nacija i da kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, Međunarodni sud pravde, pritisnut od zapadnih zemalja je presudio da je to po Povelji UN.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VulinKosovoRusijaVladimir Putin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva