:

:

TV Most

clock

Oktobar 04, 2022   9:20

0

101

Vulin: Rusija neće promeniti stav o lažnoj državi Kosovo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da Rusija neće promeniti stav o lažnoj državi Kosovo i da nijedan potez zvaničnika Rusije ne ide u drugom pravcu, baš kao što nijedan potez zvaničnika EU i SAD ne ide u pravcu povlačenja priznanja Kosova.

"Nisu Rusi postavili glupo pitanje Međunarodnom sudu pravde, već Srbi, i nisu Rusi, već Srbi izmestili rešavanje kosovskog problema iz Ujedinjenih nacija, naravno, ako prihvatimo da je vlast Tadića i Jeremića bila srpska vlast. Sramni potezi vlasti DOS-a ostavili su priliku svima da koriste odluku Međunarodnog suda pravde kako god im odgovara, svima osim Srbima u čije ime je glupo pitanje postavljeno" rekao je ministar Vulin u saopštenju, reagujući na, kako se kaže, navode u pojedinim medijima da Ruska Federacija u teoriji poštuje teritorijalni integritet Srbije, ali ne i u praksi..

"Rusija neće promeniti stav o lažnoj državi Kosovo i nijedna izjava ili potez zvaničnika Ruske Federacije ne ide u drugom pravcu, baš kao što nijedna izjava ili potez zvaničnika Evropske unije ili Sjedinjenih Američkih Država ne ide u pravcu povlačenja priznanja Kosova ili poštovanja teritorijalne celovitosti Srbije", naglasio je Vulin,

Izvor: T a n j u g

KiMVulinRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva