:

:

TV Most

clock

Oktobar 11, 2019   15:17

0

150

Vulin sa generalom Gracijanom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsedavajućim Vojnom komitetu Evropske unije generalom Klaudiom Gracijanom u Maloj ratnoj sali Starog Generalštaba.

Ministar Vulin je tokom susreta naglasio da je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo formiranje tzv. „vojske Kosova“ te da KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Kako je istakao ministar Vulin, KFOR je najodgovorniji za održanje mira i bezbednosti i jedini je partner Vojske Srbije u obezbeđenju administrativne linije sa našom južnom pokrajinom.

Ministar Vulin je, takođe, u razgovoru podsetio da je, uz očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i regionalne saradnje, spoljnopolitički cilj Republike Srbije i članstvo u Evropskoj uniji, ukazujući istovremeno i na značaj angažovanja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU.

Posebno naglašavajući dobru saradnju u oblasti učešća u multinacionalnim operacijama, ministar Vulin je naglasio da Republika Srbija trenutno učestvuje u tri misije i jednoj operaciji EU sa 21 pripadnikom i povremenim angažovanjem autonomnog tima za zaštitu brodova, ističući i spremnost naše zemlje da nastavi sa takvim angažovanjem i u narednim godinama.

Današnjem sastanku su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, pomoćnik ministra za politiku odbrane mr Milan Ranković i šef Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO brigadni general Predrag Bandić.

Izvor: Танјуг

VulinGracijanosastanak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva