:

:

TV Most

Foto: mod.gov.rs

clock

Februar 18, 2020   11:34

0

167

Vulin: Saradnja sa Rusijom dostigla istorijski maksimum

Saradnja Srbije sa Rusijom dostigla je istorijski maksimum, ocenio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, nakon jučerašnje posete ministra odbrane Sergeja Šojgua.

 

Vulin je za Pink rekao da je Šojgu, uz predsednika Vladimira Putina, jedan od najvažnijih ljudi u Rusiji i da veoma pažljivo bira trenutke svojih poseta, posebno kada je reč o zemljama koje objektivno nemaju tu veličinu kao ključni saveznik Ruske Federacije.

"To govori da smo slobodna i nezavisna zemlja koju velike sile poštuju. Skoro da nema zemlje u Evropi koja vodi samostalnu politiku i koja otvoreno može da kaže da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji", rekao je Vulin, a prenosi ministarstvo u saopštenju.

Govoreći o najznačajnijim porukama jučerašnjeg sastanka sa ministrom Šojguom, ministar Vulin istakao je da je saradnja dostigla istorijski maksimum i da nikada nije bilo više zajedničkih aktivnosti.

"Od 2000. do 2012. godine, dok Vučić nije postao ministar odbrane, godišnje je bilo četiri, pet zajedničkih aktivnosti i nijedna vojna vežba. Samo prošle godine bilo je 94 zajedničkih aktivnosti, od toga šest vojnih vežbi. To govori koliko smo napredovali i koliko je sadržajna naša saradnja, a dolazak ministra Šojgua govori o tome koliko se ceni naša saradnja i koliko će se i u budućnosti nastaviti", rekao je Vulin.

Dodao je da se vojnotehnički sporazum postignut između Vučića i Putina apsolutno poštuje.

Prema njegovim rečima, čast je što je dobio lični poziv ministra Šojgua da prisustvuje sastanku ministara Šangajske organizacije za saradnju i da učestvuje na Moskovskom bezbednosnom forumu.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VulinSergej ŠojguVojska SrbijeRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva