:

:

TV Most

clock

Avgust 22, 2022   16:01

0

153

Vulin se u Moskvi sastao sa Sergejem Lavrovom

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Ministar Vulin istakao je da Srbija, koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, ne zaboravlja vekovno bratstvo i da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i nije postala deo antiruske histerije, saopštio je MUP.

Srpski ministar unutrašnjih poslova poručio je da je Sergej Lavrov iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, izrazivši veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji na doslednom poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo.

Vulin je istakao je da je Srbija samostalna i nezavisna država koja sama bira svoje prijatelje.

Srpski ministar unutrašnjih poslova naglasio je da duboko žali zbog toga što je ministru Lavrovu voljom drugih zemalja onemogućena poseta Beogradu u junu, istakavši da su zabranom dolaska ministra Lavrova u zvaničnu posetu Srbiji prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava.

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov istakao je da će ruska država nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne celovitosti.

Vulin je istakao je da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je na poziv predsednika Vučića 2015. godine sprečio donošenje britanske rezolucije u Ujedinjenim nacijama, po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom.

Na sastanku srpskog i ruskog ministra istaknuto je da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju izuzetne diplomatske odnose i uspešnu bilateralnu saradnju, baš kao što i predsednik Vučić i predsednik Putin imaju izuzetno dobre lične odnose, navedeno je u saopštenju.

Nabavka tehničkih sredstava za MUP od "Rosteha" i "Rosoboroneksporta"

Vulin se danas sastao i sa generalnim direktorom "Rosteha" general-pukovnikom Sergejem Čemezovim i generalnim direktorom "Rosoboroneksporta" Aleksandrom Mihejevim, a razgovarali su o nastavku saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i kompanije "Rosteh".

Srpski ministar unutrašnjih poslova je istakao da su odnosi i saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou, baš kao i lični odnosi srpskog i ruskog predsednika.

Vulin je istakao da je nabavka tehničkih sredstava koje proizvodi "Rosteh" izuzetno značajna za unapređenje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova i još veće efikasnosti srpske policije.

Generalni direktor "Rosteha" general pukovnik Sergej Čemezov, koji je dugogodišnji blizak prijatelj i saradnik predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, odlikovao je ranije u Moskvi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina medaljom za izuzetan doprinos razvoju saradnje MUP-a Srbije i "Rosteha".

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić, komandant Žandarmerije Dejan Luković, zamenica načelnika Sektora za međunarodnu saradnju MUP-a Maja Jestrović i koordinator u Sektoru za međunarodnu saradnju Miloš Anđić dobili su danas u Moskvi medalje direktora federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrija Šugajeva za unapređenje vojno-tehničke saradnje.

Izvor: T a n j u g, RTV

VulinLavrov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva