:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2022   8:33

0

147

Vulin se zahvalio Brazilu na sprečavanju prijema lažne države Kosovo u Interpol

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Nju Delhiju, sastao se danas sa generalnim koordinatorom međunarodne saradnje Brazila Luizom Robertom Ungaretijem de Godojom i potpredsednikom Interpola za Severnu i Južnu Ameriku, Valdesi Urkizom.

Ministar Vulin zahvalio se Brazilu na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i sprečavanju prijema lažne države Kosovo u Interpol.

Sagovornici su istkli da tradiciju prijateljskih bilateralnih odnosa karakteriše međusobno razumevanje i visoko meusobno uvažavanje i saglasili se o neophodnosti jačanja saradnje srpske i brazilske policije u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, saopštio je MUP.

Na sastanku je dogovoreno da dve strane u narednom periodu usaglase sporazum kojim bi bio uspostavljen pravni okvir za policijsku saradnju, u cilju borbe protiv narkotika, ali i u drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Dogovorena je i bliska saradnja i koordinacija aktivnosti u okviru Interpola.

Brazilska delegacija zahvalila se ministru Vulinu na podršci Srbije prilikom izbora Valdesi Urkize za potpredsednika Interpola u Istanbulu 2021. godine, navedeno je u saopštenju.

Izvor: T a n j u g

KiMVulinNju DelhiBrazilInterpol
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva