:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 28, 2020   18:16

0

43

Vulin: Softić bolje da odgovori ko je pokušao da ubije Vučića

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da potpredsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Safet Softić svakom svojom izjavom potvrđuje da SDA nije odmakao od Islamske deklaracije i nije naučio da je Republika Srpska dejtonska kategorija, a Srbija čuvar Dejtona.

Vulin je, reagujući na izjavu Softića u kojoj kaže da Vučić svakom svojom izjavom daje razloga za nove kritike, rekao da Vučić "jeste osetljiv na sve što ugrožava Dejton i mir.

Konstatuje da je Vučić osetljivi na stalne pokušaje da se Republika Srpska ruši i umanjuje, a to su, dodaje, najveće pretnje miru i stabilnosti u čitavom regionu.

“Umesto što se trudi da pokvari odnose sa Srbijom Softić bi mogao da odgovori ko je naručio i ko je sproveo pokušaj ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici. Dok to ne odgovori bolje da ćuti”, zaključio je ministar Vulin.

Potpredsednik SDA Safet Softic izjavio je danas kako predsednik Srbije Aleksandar Vučić očigledno teško podnosi kritike na svoj račun "zbog koketiranja sa destruktivnim političkim snagama, koje destabiliziraju odnose u Bosni i Hercegovini".

“Premda burno i uz puno samosažaljenja reaguje na svaku opasku iz Bosne i Hercegovine, Vučić svakom svojom izjavom daje razloga za nove kritike”, kaže Softić u saopštenju SDA, posebno navodeći prećutno odobravanje pretnji Dodika otcepljenjem i konfliktima.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva