:

:

TV Most

clock

Septembar 07, 2021   9:26

0

144

Vulin: Srpski svet je politički odgovor nasilju nad Srbima

Politika po kojoj se Srbi koji žive van Srbije ostavljaju da se sami bore za opstanak i politika koja se u ime Srba izvinjava za tuđe zločine jeste poražena i to na izborima u Srbiji, istakao je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

"Grlić Radman nije našao razlog da osudi divljanje na Cetinju i ne vidi problem u nasilnim pokušajima da SPC bude jedina verska zajednica u Evropi koja pod zaštitom dugih cevi ide da se pomoli Bogu u svom manastiru, ali vidi problem u Srbiji, koja neće da ćuti pred nasiljem i poniženjem", poručio je Vulin odgovarajući na izjavu hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova o "srpskom svetu" koji je rekao da su takve "osvajačke politike" poražene, a prenelo resorno ministarstvo.

On je istakao da "Srpski svet" nije poziv na sukobe, već je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima, nad ćutanjem o zločinima u Oluji, nad podsmevanjem poklanim podrinjskim Srbima.

'Srpski svet nastaje da se ne bi ponovio jasenovački genocid i nastaje da ''Velika Albanija'' ne prođe bez brane i otpora, da kada se Srbi u Republici Srpskoj primoravaju pod pretnjom robije da prihvate da su genocidan narod ima ko da ih okupi i ohrabri da budu jedinstveni. ''Srpski svet'' je politički mirni i nikakav drugačiji odgovor na pokušaj otimanja Kosova i Metohije, na rušenje Republike Srpske, na vraćanje ustaštva u zvaničnu politiku Hrvatske, na pokušaje da se Srbima oduzme crkva, a da se Srbi van Srbije proglase agresorima i okupatorima, a tragovi njihovog postojanja zatiru. Srbi su postali jedinstven politički narod i to im niko ne može zabraniti", poručio je Vulin.

Izvor: Танјуг

VulinRadmanCetinjeSPC
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva