:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2022   10:19

0

113

Vulin: Svi hrvatski funkcioneri biće na posebnom režimu kontrole

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će od danas svi funkcioneri hrvatske države, svi nosioci službenih ili diplomatskih pasoša, morati posebno da najave i obrazlože svoju posetu ili prolazak kroz Srbiju i biće stavljeni na poseban režim kontrole.

"Odlukom ustaške Vlade Andreja Plenkovića predsedniku Aleksandru Vučiću zabranjeno je da poseti Jasenovac. Aleksandru Vučiću, unuku jasenovačke žrtve nije dozvoljeno da se pokloni uspomeni na stotine hiljada zaklanih Srba, Jevreja i Roma. Predsedniku Republike Srbije nije dozvoljeno da obiđe najveće srpsko stratište. Ustaše danas, članice Evropske unije, ne vole da ih se podseća koliko su dece poklali", naveo je ministar Vulin u saopštenju.

"Od danas svi funkcioneri hrvatske države, svi nosioci službenih ili diplomatskih pasoša moraće posebno da najave i obrazlože svoju posetu ili prolazak kroz Srbiju i biće stavljeni na poseban režim kontrole. Tako će biti dok sam ja ministar policije, ili dok Hrvatska ne počne da se ponaša kao da nije NDH", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarišući odluku hrvatske vlade da zabrani predsedniku Srbije Vučiću posetu Jasenovcu.

Izvor: T a n j u g

VulinVučićHrvatskazabranaJasenovacposeta

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva