:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 08, 2020   12:21

0

208

Vulin: Treći raketni divizion Vojske Srbije dobio mesto koje zaslužuje

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je jutros da je Treći raketni divizion za protivvazduhoplovna dejstva dobio svoje mesto u Vojsci Srbije, time što mu je vraćeno to ime. Vulin je zahvalio predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću za to što je vratio ime Trećem raketnom divizionu.

"Treći raketni divizion je onaj slavni divizion koji je oborio Nevidljivog, avion F-117, ono čudo za koje se mislilo da ne može da se obori. Oborio je takođe i F-16. Oborio je ono što se nije moglo oboriti, ali i njega su oborili posle 2000. godine. Jednostavno su mu izbrisali ime - da ne uznemiravamo, da ne nerviramo nekoga, jer može neko da se seti šta je taj divizion uradio", naveo je Vulin za televiziju Pink, prenosi ministarstvo odbrane.

Vulin je dodao da istorija sama od sebe ume da postavi stvari na svoje mesto te da se nedavna poseta predsednika Vučića Trećem raketnom divizionu za PVD 250. raketne brigade za PVD dogodila baš na datum kada je taj divizion za vreme NATO agresije na našu zemlju 1999. godine oborio avion F-16.

Izvor: Танјуг

VulinVučićTreći divizioni bataljonVojska SrbijeMinistarstvo odbrane
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva