:

:

TV Most

Foto: mod.gov.rs

clock

Maj 30, 2021   19:29

0

201

Vulin: U Hrvatskoj je svako ko je ubijao Srbe heroj

Ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom vraćanja čina i odlikovanja Branimiru Glavašu, osumnjičenom za ratne zločine nad Srbima, da je potpuno nevažno koja stranka vlada Hrvatskom i da kada je u pitanju odnos prema Srbima između hrvatskih partija nema razlike.

"Svako ko je ubijao Srbe, za njih je heroj i čak ni pravosnažne presude hrvatskih sudova nisu razlog da se ubice Srba ne unaprede i nagrade. Milanović je vratio činove i odlikovanja ustaši, osuđenom ubici srpskih civila, Branimiru Glavašu. Da li je to Hrvatska preko koje mi treba da uđemo u EU, da li su to vrednosti koje Srbija treba da usvoji kao svoje?", poručio je Vulin.

Kako je saopšteno iz PS, Vulin je komentarišući potez hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, koji je Glavašu vratio odlikovanja i čin general-majora, istakao da očekuje da potpredsednik Vlade Hrvatske, predstavnik Srba Boris Milošević, 'zatraži izvinjenje predsednika Hrvatske i povlačenje odluke o nagrađivanju ustaše i ubice'.

"Hrvatski ambasador bi morao da bude pozvan da nam objasni neobjašnjivo, zašto se nagrađuje dokazani ustaša i ubica", dodao je Vulin.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VulinZoran Milanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva