:

:

TV Most

clock

Jul 18, 2022   21:54

0

100

Vulin: U Hrvatskoj ne vole podsećanja na zločine NDH

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin večeras je, reagujući na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, poručio da svako podsećanje na zločine NDH hrvatske vlasti doživljavaju kao provokaciju.

''Zajedničko i jednoj i drugoj zabrani je što smo i predsednik Vučić i ja želeli da obiđemo mesto srpskog, jevrejskog i romskog stradanja, a to ustaše ne vole i svako podsećanje na zločine NDH doživljavaju kao provokaciju.

Ako je meni zabranjen ulazak u Hrvatsku, jer sam hteo da dovedem pitomce vojne akademije, buduće srpske vojnike u Jasenovac, a zašto je onda Aleksandru Vučiću zabranjen ulazak u Jasenovac koji je hteo da dođe sam, bez kamera i pratnje, a pogotovo vojske. Zajedničko i jednoj i drugoj zabrani je što smo i predsednik Vučić i ja želeli da obiđemo mesto srpskog, jevrejskog i romskog stradanja, a to ustaše ne vole i svako podsećanje na zločine NDH doživljavaju kao provokaciju. Vlada u čijoj zemlji se nesmetano okupljaju ustaše, u kojoj je NDH izraz "povijesne težnje hrvatskog naroda za samostalnošću", vlada u čijoj zemlji se ulice daju ustaškim zločincima, a spomenici osuđenim teroristima, vlada u zemlji u kojoj je proterivanje Srba u "Oluji" praznik, a ubijena srpska deca na Petrovačkoj cesti ne zaslužuju pravdu je ustaška vlada i nikakva drugačija", izjavio je Vulin komentarišući navode Plenkovića, koji je rekao da je ministar Vulin već nekoliko godina nepoželjna osoba u Hrvatskoj, "kada se prije par godina na sličan način trebalo dovesti vojnike u Jasenovac", te da u Hrvatsku ne može niko da dolazi kako mu se "prohtije", saopšteno je iz MUP-a.

Izvor: T a n j u g

VulinHrvatskaJasenovac

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva